Professor revser civil task forces anbefalinger til regeringen

FANTASI SØGES: Nye anbefalinger til regeringen lægger reelt op til en centralisering af civilsamfundet, vurderer SDU-professor. Taskforce afviser kritikken.

Professor-hug til civil task forces anbefalinger til børne- og socialministeren. Man burde have ladet sig inspirere af rammevilkårene på folkoplysningsområdet, hvor blandt andet spejderne boltrer sig, mener Bjarne Ibsen.
Professor-hug til civil task forces anbefalinger til børne- og socialministeren. Man burde have ladet sig inspirere af rammevilkårene på folkoplysningsområdet, hvor blandt andet spejderne boltrer sig, mener Bjarne Ibsen.Foto: Polfoto
Rasmus Dahl Løppenthin

Jeg forstår, man ønsker at styrke Frivilligrådets analysekraft. Man kunne jo foreslå, de startede med at se på, om Frivilligrådet og frivilligcentrene reelt har styrket den frivillige, sociale indsats.

Bjarne Ibsen
Professor, SDU

Bliver den civile task forces anbefalinger ført ud i livet, styrker man det offentliges magt over den sociale frivillig-sektor på bekostning af det lokale foreningsliv. Det mener SDU-professor Bjarne Ibsen.

“Jeg ser anbefalingerne som et udtryk for, at man ønsker centralisering og en øget professionalisering af det frivillige,” siger han.

Taskforcen er nedsat af børne- og socialminister Mai Mercado (K), og Bjarne Ibsen undrer sig over, der ikke bliver lagt op til et opgør med infrastrukturen.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00