Skatteministeriet: Nye beregninger af fondes samfundsbetydning er ikke retvisende

TALKAMP: PwC følger ikke de gængse regneprincipper, når de kommer frem til, at fondenes uddelinger batter dobbelt så meget som hidtil antaget i samfundsøkonomien, lyder det fra Skatteministeriet.

"Vores beregning er konkret [...] og viser således provenuet med udgangspunkt i konkrete forhold," lyder det fra PwC.
"Vores beregning er konkret [...] og viser således provenuet med udgangspunkt i konkrete forhold," lyder det fra PwC.Foto: Håkon Mosvold Larsen/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

PwC giver ikke et retvisende billede af virkeligheden, når revisionsfirmaet regner sig frem til, at fonde har større betydning for samfundsøkonomien end hidtil antaget.

Sådan lyder det i en skriftlig kommentar fra Skatteministeriet til de nye beregninger, der viser, at 41 øre af hver uddelt fondskrone ender i stats- og kommunekasser. Det er dobbelt så meget som hidtil antaget.

”PwC’s beregninger følger ikke de almindelige regneprincipper i centraladministrationen. Derfor giver de heller ikke et retvisende billede af virkningen på de offentlige finanser. Skatteministeriet anvender de verificerede og anerkendte regnemetoder, som bruges på tværs af staten,” lyder det i kommentaren.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00