Debat

Tina Christensen: Tryghedsgruppens uddelinger bør have et stærkere socialt sigte

DEBAT: Mit mål er at arbejde for et stærkere socialt sigte i Tryghedsgruppens støtte til de mange gode projekter inden for sundhed, trivsel og sikkerhed, skriver Tina Christensen.

Et styrket medlemsdemokrati er et af mine mål for Tryghedsgruppen, hvis jeg bliver valgt til repræsentantskabet i Region Hovedstaden, skriver Tina Christensen.
Et styrket medlemsdemokrati er et af mine mål for Tryghedsgruppen, hvis jeg bliver valgt til repræsentantskabet i Region Hovedstaden, skriver Tina Christensen.Foto: 3f
Benedicte Gjerding Dahlberg
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Tina Christensen
Kandidat til Tryghedsgruppens repræsentantskab og næstformand i 3F

I 3F har medlemmerne reel indflydelse og inddrages mest muligt i de valg, vi træffer. Et styrket medlemsdemokrati er også et af mine mål for Tryghedsgruppen, hvis jeg bliver valgt til repræsentantskabet i Region Hovedstaden.

Med 1,3 millioner medlemmer er Tryghedsgruppen en af Danmarks største medlemsbaserede selskaber. Øget medlemsindflydelse vil styrke engagementet og bidrage til beslutninger, som er baseret på bred opbakning.

Et større fokus på sundhed
Tryghedsgruppen har senest besluttet at øge de årlige støttebevillinger til 650 millioner kroner og er kendt blandt danskerne for bidrag til blandt andet livredningstjeneste, hjerteløbere, Natteravnene, førstehjælpskurser og lektiecaféer.

Fakta
Indlægget er alene udtryk for skribenternes egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Mit mål er at arbejde for et stærkere socialt sigte i Tryghedsgruppens støtte til de mange gode projekter inden for sundhed, trivsel og sikkerhed.

Blandt andet bør sundhed have en stærkere rolle i forhold til Trygfondens aktiviteter. Vi bør blive klogere på de forhold, der fortsat medfører en urimelig stor ulighed i det danske sundhedsvæsen – og specielt, hvordan vi aktivt medvirker til at reducere den sociale ulighed, vi oplever i relation til kost, rygning, alkohol og motion.

Sundhed bør have en stærkere rolle i forhold til Trygfondens aktiviteter. Vi bør blive klogere på de forhold, der fortsat medfører en urimelig stor ulighed i det danske sundhedsvæsen.

Tina Christensen
Kandidat til Tryghedsgruppens repræsentantskab og næstformand i 3F

Investeringsetik
Et andet af mine mål vil være at sikre efterlevelse af Tryghedsgruppens etiske retningslinjer for investeringer af formuen – herunder vil jeg arbejde aktivt for, at arbejdstagerrettigheder også bliver en væsentlig del af pejlemærkerne, når formueplejen søger et attraktivt afkast i det aktuelle investeringsmiljø.

Bæredygtighed i formueplejen er bestemt et spørgsmål om hensyntagen til klima, miljø og dyrevelfærd – men ikke kun. Man bør også stræbe efter høje standarder med hensyn til social ansvarlighed, ikke mindst i forhold til medarbejdernes rettigheder i de virksomheder, som man investerer i.

Dokumentation

TAG VALGDEBATTEN I ALTINGET

En halv million mennesker i Region Hovedstaden afgør, hvem af de 70 opstillede kandidater der skal have de 21 ledige pladser i Tryghedsgruppens repræsentantskab.

Valget er vigtigt, fordi det er med til at tegne fremtiden for et af landets helt store erhvervsdemokratiske selskaber. Derfor giver Altinget i disse uger plads til at lade debatten mellem kandidaterne udfolde sig.

Send dit indlæg om, hvad du vil arbejde for i repræsentantskabet til [email protected]

Vi bringer så mange indlæg som overhovedet muligt inden for valgperioden.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tina Christensen

Næstformand, 3F









0:000:00