URK har fået økonomien på ret køl. 'Hvis jeg ikke forstår det, må vi sidde her i længere tid,’ er blevet den politiske ledelses mantra

Landsforperson og direktør i Ungdommens Røde Kors er blevet klogere og organisationen stærkere. Men lærepengene har været dyre og vejen til genoprejsning har været brolagt med sløj medieomtale og svære beslutninger som fravalg og fyringer.

Ungdommens Røde Kors under ledelse Jonas Wiederholt Larsen, landsforperson og Geske Fischer Hansen, direktør, har holdt fast i et øget overskud siden skæbneåret 2019. Det lykkedes dog den tidligere landsforperson, Troels Boldt Rømer, som takkede af i 2021 at efterlade organisationen med et overskud i regnskabet.  
Ungdommens Røde Kors under ledelse Jonas Wiederholt Larsen, landsforperson og Geske Fischer Hansen, direktør, har holdt fast i et øget overskud siden skæbneåret 2019. Det lykkedes dog den tidligere landsforperson, Troels Boldt Rømer, som takkede af i 2021 at efterlade organisationen med et overskud i regnskabet.  Foto: Esben Buchhave
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Da Jonas Wiederholt Larsen mødte op til sit første bestyrelsesmøde i Ungdommens Røde Kors, URK, en måned efter han var blevet valgt tilbage i 2019, blev han og den øvrige bestyrelse præsenteret for en temmelig nedslående melding:

Regnskabet for 2018 viste et underskud på 4,7 mio. kroner og negativ egenkapital på 2,8 mio. kr set i forhold til en samlet omsætning på 30,4 mio. kroner. 

Regnskabet trak trælse overskrifter i medierne, og den daværende landsforperson, Troels Boldt Rømer, samt den øvrige bestyrelse havde fra det tidspunkt en bunden opgave: At vende det katastrofale minus-regnskab til plus og at oprette praksis, så det ikke kan ske igen.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00