Verdensnaturfonden klar med afløser for Gitte Seeberg

NYT JOB: Bo Øksnebjerg tager over som generalsekretær i WWF Verdensnaturfondens danske afdeling. Han afløser Gitte Seeberg, der i 2016 trådte tilbage efter otte år på posten.

Bo Øksnebjerg overtager Gitte Seebergs stilling som permanent generelsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
Bo Øksnebjerg overtager Gitte Seebergs stilling som permanent generelsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
Anders Redder

WWF Verdensnaturfonden har udpeget biologen Bo Øksnebjerg som ny generalsekretær for ngo'ens danske aktiviteter. Det skriver miljøorganisationen i en pressemeddelelse.

Bo Øksnebjerg tager over efter det tidligere konservative folketingsmedlem og Ny Alliance-stifter Gitte Seeberg, der i 2008 forlod dansk politik til fordel for lederstillingen i WWF's danske afdeling. 

Efter otte år hos WWF overlod Gitte Seeberg i august 2016 stillingen til Peter Bonne Eriksen, der dengang blev udpeget som midlertidig generalsekretær. Nu er Seebergs permanente afløser så fundet i form af 47-årige Bo Øksnebjerg, der kommer fra en stilling som direktør for public affairs-bureauet Hill+Knowlton Strategies' danske afdeling.

Bo Øksnebjerg er desuden tidligere redaktør på Aller-magasinet Natur & Videnskab, og har efterfølgende lavet konsulentarbejde hos blandt andre Advice og COWI.

Ifølge WWF skal Bo Øksnebjerg stå i spidsen for en omstrukturering af organisationens arbejde, hvor der skal opbygges yderligere partnerskaber med fonde, virksomheder og andre ngo’er.

"Hvis vi skal efterlade en klode i bæredygtig balance til vores efterkommere – og det skal vi selvfølgelig – er det helt nødvendigt, at vi arbejder sammen," siger den nye generalsekretær i pressemeddelelsen og kalder WWF for "en af verdens mest indflydelsesrige grønne organisationer."

WWF blev grundlagt i 1961 i USA og har fem millioner medlemmer verden over. Siden 1972 har organisationen arbejdet i Danmark under navnet WWF Verdensnaturfonden.

Bo Øksnebjerg tiltræder i sin nye stilling fra 1. marts 2017. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Gitte Seeberg

Direktør, Autobranchen Danmark, fhv. MF (K og NA), fhv. MEP (K)
cand.jur. (Københavns Uni. 1986)

Bo Øksnebjerg

Generalsekretær, WWF
biolog (Københavns Uni. 1997)

0:000:00