Udenrigsministeriet og International Media Support inviterer til debat om, hvordan Danmark kan skabe plads og råderum for civilsamfundet og borger online.

Internettet skaber hidtil usete muligheder for civilsamfundsdeltagelse og inddragelse. Men der er også en mørk side. De nye, digitale platforme lever ikke altid op til det samfundsansvar, der følger med global rækkevide og indflydelse. Sociale medier misbruges til at stigmatisere udsatte grupper og sprede misinformation.

Aktivister overvåges i stigende grad ved hjælp af teknologier og nye lovgivninger, der skal bekæmpe terrorisme og cyberangreb, er med til at indskrænke civilsamfundets og mediernes råderum. Adgangen til digitale, uafhængige, troværdige medier er netop et af de mange ofre i magtkampen for at kontrollere online information.

Det er omdrejningspunktet, når de danske ambassadører i Ukraine og Indonesien sammen med Danmarks første tech-ambassadør Casper Klynge ser på, hvordan Danmark kan være med til at skabe plads og råderum for civilsamfundet – og borgere i almindelighed - online. 

Til arrangementet kan man blandt andet møde

  • Casper Klynge, Tech ambassadør - om Udenrigsministeriets arbejde herunder dialog med tech-industrien
  • Ruben Madsen, dansk ambassadør i Ukraine - om den digitale kamp mod trolle og russisk online indflydelse
  • Rasmus Abildgaard Kristensen, dansk ambassadør i Indonesien – om misinformation og fundamentalisme online set fra den danske repræsentation
  • Emilie Lehmann-Jacobsen, ph.d. og Asien programrådgiver hos International Media Support (ordstyrer) 

Arrangementet er gratis at deltage i, men kræver tilmelding senest 19. august til hmcstud@um.dk.

Arrangør:
International Media Support, Udenrigsministeriet

Kontakt info:
Helle Wahlberg, hwa@mediasupport.org

Adresse:
Globalt Fokus
Rysensteensgade 3
1564 København K

Links:

Tilbage til kalenderen »
Vis afholdte arrangementer »
---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.