Lær at grave dybt og tænke stort på Mandag Morgen
Mandag Morgen søger en akademisk praktikant, der brænder for at gøre verden klogere med kvalitetsjournalistik.

Søg dette job
Vi tilbyder en helt særlig praktikplads, hvor du får noget så sjældent som tid til at gå i dybden og plads til at udvikle originale ideer. Din nye arbejdsplads er et medie i vækst og udvikling, og du vil blive makker med nogle af landets skarpeste - og flinkeste - fagjournalister. Det er en fordel, hvis du interesserer dig for samfundet i bred forstand. Måske brænder du for at forstå klimaforandringernes konsekvenser for det økonomiske og politiske system. Måske vil du gerne undersøge, hvordan vi kan bruge ny teknologi klogt, uden at overse dilemmaerne i den digitale omstilling. Eller hvordan velfærdssamfundet skal skabe gode liv for flest muligt i fremtiden. Vi forventer ikke, at du har svarene. Men du må gerne være god til at stille de væsentlige spørgsmål. I starten vil du arbejde tæt sammen med redaktionens faste journalister, blive lært op af dem og løse researchopgaver - men i løbet af din praktiktid vil du blive så flyvefærdig, at du også selv udkommer med dine egne ideer. De fleste af dine nye læsere er ledere. De arbejder i virksomheder, ngo'er, myndigheder, på universiteter eller i politik. Vores journalistiske ambition er at hjælpe dem med at handle på et både oplyst og inspireret grundlag. Sådan gør vi en forskel. Det kommer din journalistik også til at gøre. Fordi Mandag Morgen skriver til dem, der har ansvaret for at finde løsningerne, kommer du også til at arbejde med journalistik, der både afdækker problemer grundigt og afsøger de mulige løsninger. Hvad kan du lære her Når dit praktikforløb er slut, er du blevet en analytisk stærk journalist, som kan formidle selv svært tilgængeligt stof med sprogligt overskud. Du lærer at dyrke detaljen, mens du maler det store billede. Vi forventer ikke, at du kan det hele i forvejen. Til gengæld ved vi fra erfaring, at nysgerrige, videbegærlige journalistpraktikanter kan flytte sig utrolig meget, selv på kort tid. Du vil også få erfaring med at være i dialog med læserne ved MM Lives, åbne redaktionsmøder på Zoom eller her i Ny Kongensgade. Og så lover vi dig, at du får det sjovt. Som praktikant på Mandag Morgen lander du på en levende arbejdsplads med en forsamlingshus-gård, der skiftevis danner rammen om konferencer, fester, netværk, workshops, filmaftener og politiske debatter. Virksomhedens ansatte breder sig over fire etager, der blandt andet rummer en tænketank, en netværksvirksomhed og det politiske medie Altinget, som vi deler kontorpladser og kantine med. Du bliver også en del af et fagligt og socialt fællesskab af praktikanter, der går på tværs af Altinget og Mandag Morgen med fælles udviklingsdage og fredagsbar. Du er altid velkommen til at kontakte praktikantvejleder Simon Friissimonfriis@mm.dk eller mobil 30736290 eller chefredaktør Tanja Nyrup Madsentanja@mm.dk eller 27277659. Vores forventninger til dig Du er i gang med en uddannelse i analytisk journalistik eller lignende og har mulighed for meritgivende praktik med SU.
 • Du er analytisk stærk.
 • Du skriver fængende og præcist.
 • Du er velorienteret om samfundet.
 • Du er rar at arbejde sammen med.
 • Du er videbegærlig og ambitiøs.
Rammerne Det er en fuldtidsbeskæftigelse (37 timer ugentligt) at være praktikant på Ugebrevet Mandag Morgen. Men arbejdstiderne er fleksible, og der er gode muligheder for at arbejde hjemme. Der er indlagt tre ugers ferie i praktikken: i efterårsferien (uge 42) og de sidste to uger op til jul. Som udtryk for påskønnelse af det arbejde, du udfører, vil der være mulighed for at modtage en erkendtlighed på 3.000 kroner om måneden ved siden af din SU. Næste praktikforløb går fra 1. august 2022 til 27. januar 2022. Sådan søger du Send din ansøgning inkl. cv og karakterudskrifter. Stillingen søges via knappen “søg dette job" her på siden. Vi modtager ansøgninger og holder samtaler løbende. Det er dit ansvar at afklare, at praktikforløbet stemmer overens med de gældende regler på dit studie, men vi er selvfølgelig fleksible i forhold til at få det hele til at passe sammen. Om Mandag Morgen Mandag Morgen udkommer dagligt på mm.dk- og en gang om ugen på tryk med Ugebrevet Mandag Morgen. Vi skriver også håndholdte briefs til vores betalende læsere hver dag og udgiver et dagligt gratis nyhedsbrev til de nysgerrige. Læs mere om Mandag Morgen Læs vores 7 løfter til læserne Læs om vores åbne redaktionsmøder
  Søg dette job
  Tænketanken Mandag Morgen
  Vi er en politisk uafhængig tænketank, der skaber indsigt og løsninger for mennesker og samfund. Vi sætter samfundets store spørgsmål og udfordringer på dagsordenen og bringer mennesker sammen for at skabe dialog og inspirere til nye løsninger – om bl.a. velfærd, beskæftigelse, ledelse, digitalisering, bæredygtighed og demokrati.

  Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
  Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen