LGBT-forperson skal stå i spidsen for Rådet for Menneskerettigheder

Søren Laursen, der er forperson for LGBT Danmark, er udnævnt til formand for Rådet for Menneskerettigheder.

Søren Laursen
Søren Laursen (54) Retspolitisk talsperson, LGBT Danmark, formand, Rådet for Menneskerettigheder
Andreas Kamm
Andreas Kamm (69) Fhv. generalsekretær, Dansk Flygtningehjælp

Rådet for Menneskerettigheder har fået ny formand. Valget er faldet på Søren Laursen, forperson for Landsforeningen for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner. 

Det skriver LGBT Danmark

Søren Laursen erstatter Andreas Kamm, der indtil 1. november var generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp. Han sidder som formand de næste to år.

"For mig er det vigtigt, at vi som mennesker tager et medansvar for udviklingen af vores rettigheder, og derfor er jeg meget glad for at være valgt af en så engageret forsamling som rådet. Menneskerettigheder er en solid ramme, men også en ramme, der skal holdes ved lige, og det er en samfundsopgave, vi skal påtage os. Jeg kan ikke se nogen bedre plads at gøre det end her, hvor vi kan spille bold med vores nationale menneskerettighedsinstitution,” siger Søren Laursen.

53-årige Søren Laursen er uddannet ingeniør. Han var forperson for LGBT Danmark fra 1994 til 1998 og igen fra 2014 og frem til i dag.

Rådet for Menneskerettigheder består af 52 repræsentanter for en række civilsamfundsorganisationer og myndigheder, der mødes for at drøfte Institut for Menneskerettigheders virke.

Læs mere om rådet her.

qvistgaard@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv kommunal gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement