Arbejdsgiverne får ny, kvindelig formand - Dalby afgår

Lisbeth Dalgaard Svanholm bliver ny formand for Dansk Arbejdsgiverforening. 

Lisbeth Dalgaard Svanholm
Lisbeth Dalgaard Svanholm (59) Formand, Dansk Arbejdsgiverforening
Torben Dalby Larsen
Torben Dalby Larsen (69) Formand, PFA Pension

Dansk Arbejdsgiverforenings nye formand er Lisbeth Dalgaard Svanholm. 

Det oplyser Dansk Arbejdsgiverforening i en pressemeddelelse. 

Lisbeth Dalgaard Svanholm kommer fra en post som formand for De Samvirkende Købmænd, en post som hun har bestredet i over ti år, og hun har tidligere været medlem af Dansk Erhvervs bestyrelse og forretningsudvalg. Derudover ejer og driver hun Dalgaard Super Marked i Hørsholm. Hun glæder sig til at påtage sig formandsposten i Dansk Arbejdsgiverforening: 

"Jeg vil gerne takke bestyrelsen for den tillidserklæring, det er at vælge mig til formand for Dansk Arbejdsgiverforening. Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet og hjælpe med at sikre danske virksomheder de bedst mulige vilkår for at skabe vækst og beskæftigelse til gavn for hele Danmark," siger Lisbeth Dalgaard Svanholm.

Savnholm overtager formandsposten fra Torben Dalby Larsen, der har været formand for Dansk Arbejdsgiverforening siden 2010 og medlem af bestyrelsen i næsten 24 år. Han siger om skiftet: 

"Jeg er glad for de resultater, Dansk Arbejdgiverforening formidler og skaber, blandt andet via ansvarlige overenskomstresultater og senest via tre trepartsaftaler med regeringen. Jeg vil gerne takke for et fortrinligt samarbejde med vores medlemsorganisationer. Jeg er komfortabel ved at overlade opgaven til Lisbeth Dalgaard Svanholm." 

Formandsskiftet bevirker samtidig, at De Samvirkende Købmænd skal have ny formand. Hidtidige næstformand, købmand Jan Jæger, varetager posten indtil bestyrelsen på baggrund af en indstilling fra et nedsat formandsudvalg vælger ny formand. Det forventes at ske senest på bestyrelsens ordinære møde i marts, oplyser De Samvirkende Købmænd.

molbech@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv civilsamfund gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement