Århusiansk ægtepar er Årets Folkehjælper 2019

 

Dansk Folkehjælps pris som Årets Folkehjælper går i år til århusianske Ruth Andersen og hendes afdøde mand, sognepræst Herluf Andersen.

Ruth Andersen og nu afdøde Herluf Andersen, et ægtepar fra Århus, er vinderne af Dansk Folkehjælps pris som Årets Folkehjælper.

Det oplyser Dansk Folkehjælp i en pressemeddelelse.

Ægteparret står bag Danmarks første genbrugsbutik, Folkekirkens Nødhjælps Genbrugsbutik i Gl. Munkegade i Århus, som åbnede for 47 år siden.

Om dette års prisvindere siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem:

"I Dansk Folkehjælp hylder vi dem, som helt uegennyttigt tager de første skridt mod en bedre verden og sætter sig store fodspor. Ruth og Herluf Andersen er derfor modtager af prisen Årets Folkehjælper 2019. Hvor er det fantastisk, vi i Danmark har mennesker, som i den grad forstår at skabe merværdi for tusindvis af frivillige – og trends, der er til gavn for forbruger og miljø, men ikke mindst betyder, at mange foreninger og organisationer har fået mulighed for at hjælpe langt flere".

Den århusianske genbrugsbutik drives stadig af frivillige medarbejdere – inklusiv Ruth Andersen – med forskellig hjælp fra nødhjælpens ansatte. 

Overskuddet fra genbrugsbutikken i Gl. Munkegade og de omkring 120 butikker, det er blevet til i de forløbne 47 år, har i alt beløbet sig til en halv milliard kroner til verdens fattigste.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal