Batteriforsker modtager Grundfosprisen 2020

Lektor Dorthe Bomholdt Ravnsbæk modtager Grundfosprisen 2020 og 750.000 kroner for sin forskning i nanomateriale til at forbedre energilagring med et mål om mere grøn omstilling. 

Dorthe Bomholdt Ravnsbæk
Dorthe Bomholdt Ravnsbæk (37) Lektor, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, Syddansk Universitet

Lithiumbatterier findes overalt fra mobiltelefoner til elbiler. Batteriet og dets levetid i vores hverdag er dermed et lille komponent med stort potentiale i den grønne omstilling.

Derfor hyldes Lektor Dorthe Bomholdt Ravnsbæk for sine avancerede eksperimentelle analysemetoder i særligt lithiumbatterier, som har ført til at kunne forlænge batteriets levetid.

Hun modtager på den baggrund Grundfosprisen og dertil 750.000 kroner til videre forskning. Det oplyser Poul Due Jensens Fonden i en pressemeddelelse. 

Dorthe Bomholdt Ravnsbæk er med sin nytteinspirerede grundforskning den tredje vinder af Grundfosprisen, som siden prisen i 2018 har været målrettet unge forskere gennem temaet "The Stars of Tomorrow". 

Bedømmelseskomitteen har lagt væk på, at Dorthe Bomholdt Ravnsbæk har kastet sig ud i avancerede eksperimentelle analysemetoder uden at tabe det overordnede mål om forbedret energilagring af syne.

Hun har undervejs formået både at udvikle udstyr, som kan anvendes direkte i industrien, og har skabt et forskningsmiljø med stærke nationale og internationale samarbejder.

Dorthe Bomholdt Ravnsbæk bliver derfor anerkendt og vinder prisen ikke kun for sine resulater, men også muligheden for direkte anvendelse i industrien som vigtig brik i den grønne omstilling.

Prisens medfølgende pengesum på 750.000 kroner vil den prisvindende lektor bruge til en udstyrspakke til et nyt instrumentet til fortsat at forske i materialers atomare struktur.  

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal