BioInnovation Institute støtter projekter og start-ups med 104 millioner kroner

Novo Nordisk Fondens innovationsinitiativ BioInnovation Institute har bevilget 104 millioner krone til otte innovative forskningsprojekter og start-ups, der med ny teknologi indenfor farmakologi, sundhed og bioindustri skal gøre en forskel i samfundet.

Innovation og iværksætteri er i højsædet som en del af BioInnovation Institutes forskningsarbejde.

Det er farmakologi, sundhedsteknologier og bioindustri, som er omdrejningspunktet og skal føre til nye behandlingsmetoder og teknologier. 

Det skal realiseres med Novo Nordisk Fondens bevilling på 104 millioner kroner til otte innovative og lovende forskningsprojekter og start-ups ved BioInnovation Institute.

Det oplyser BioInnovation Institute i en pressemeddelelse.

Støtten går til Novo Nordisk Fondens innovationsinitiativ BioInnovation Institute fem nyoptagede start-up virksomheder i instituttets såkaldte Creation House life science inkubator-programmet.

Støttekronerne skal hjælpe projekterne på på vej til at gøre en reel forskel for samfundet ved at bygge bro mellem universitetsverdenen og det kommercielle marked, udtaler Jens Nielsen, professor og direktør hos BioInnovation Institute, i pressemeddelelsen.

Programmet tilbyder som følge af bevillingen 10 millioner kroner i støtte til hvert start-up.

Derudover går støtten til tre forskningsprojekter, som også får adgang til BioInnovation Institute kontorer og laboratorier.

Over tre år modtager forskningsprojekterne bevilling på 18 millioner kroner og kommer til at indgå i instituttets fællesskab, hvor de kommer til at arbejde side om side med de danske og internationale start-up virksomheder.

Start-up virksomhederne og forskningsprojekterne arbejder alle inden for farmakologi, sundhedsteknologier og bioindustri.

De arbejder blandt andet på en ny tilgang til CRISPR-genredigeringsteknologien, et nyt lægemiddel til behandling af knogleskørhed, en ny behandling til øjenkomplikationer relateret til sukkersyge, udviklingen af biologiske midler imod vandbårne sygdomme og skadedyr inden for fødevareindustri samt en ny sklerosebehandling.

Siden Novo Nordisk Fondens innovationsinitiativ BioInnovation Institute åbnede i 2018 har instituttet dermed bevilget 335 millioner kroner i alt til 78 tidlige life science start-ups og forskningsprojekter.

Projekterne og virksomhederne har som de nye modtagere af støtten alle til formål at støtte tidlig innovation, som kan udvikle nye produkter og services på markedet til gavn for mennesker og samfund.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal