Danmarks Frie Forskningsfond uddeler hæderspris til lektor

Lektor Per Mouritsen fra Aarhus Universitet er modtager af Danmarks Frie Forskningsfonds hæderspris for årets originale forskningside. 

Per Mouritsen
Per Mouritsen (57) Professor, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet
David Dreyer Lassen
David Dreyer Lassen (46) Bestyrelsesformand, Danmarks Frie Forskningsfond, professor, Økonomisk Institut, Københavns Uni. og centerleder, Copenhagen Centre for Social Data Science
Ane Halsboe-Jørgensen
Ane Halsboe-Jørgensen (37) Uddannelses- og forskningsminister (S), MF (S)

Lektor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet Per Mouritsen er vinder af Danmarks Frie Forksningsfonds hæderspris for årets originale ide. 

Det skriver fonden til Altinget. 

Per Mouritsen modtager prisen for sit forskningsprojekt Outside Citizenship: The Making and Integration of Denizens, som stiller skarpt på forholdet mellem statsborgerskab og integration i Danmark. 

"Projektets originale idé er at se på selve det ikke at have statsborgerskab eller udsigt dertil og undersøge, hvordan dette påvirker indvandreres integration på blandt andet arbejdsmarkedet. Samtidig undersøger man deres syn på netop det medborgerskab, som de ikke bliver en del af," siger bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond, David Dreyer Lassen.

Per Mouritsen modtog i foråret 6,1 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond til projektet, og nu modtager han altså fondens hæderspris for sin originale ide.

"Det er i sig selv fantastisk at være et hold, der sammen forsker i dette emne, der på så mange måder og i meget langt tid har været yderst aktuelt i dansk politik og i samfundet generelt. At det derudover medfører en hæderspris, det er ganske enkelt en stor ære," siger Per Mouritsen.

Hædersprisen bliver overrakt 10. oktober på fondens årlige forskningskonference. Til at overrække prisen har fonden valgt udddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal