Dansk Institut for Partier og Demokrati får ny direktør

Lisbeth Pilegaard er ny direktør for Dansk Institut for Partier og Demokrati. Hun overtager posten efter Rasmus Helveg Petersen. 

Lisbeth Pilegaard
Lisbeth Pilegaard (51) Direktør, Projekt Udenfor, ejer, Pilegaard Consulting, fhv. special rådgiver, FN's Højpanel vedr. Humanitær Financering
Rasmus Helveg Petersen
Rasmus Helveg Petersen (51) MF (R)

Fra 15. november skal Lisbeth Pilegaard stå i spidsen for Dansk Institut for Partier og Demokrati. 

Det skriver instituttet i en pressemeddelelse. 

Lisbeth Pilegaard kommer fra en stilling som direktør for Fonden projekt Udenfor, der hjælper udsatte hjemløse. Hun har tidligere været leder i dansk og norsk Flygtningehjælp og Kvinfo samt rådgiver for FN og Udenrigsministeriet. 

"Demokratiet er den mest stabile regeringsform, og de danske partier har en masse at bidrage med internationalt, især i disse tider, hvor populisme, polarisering og antidemokratiske kræfter vinder frem. Demokrati er fundamentet for udvikling af lande og vejen ud af fattigdom og ulighed, samt vejen til bedre rettigheder. Her kan instituttet sammen med partierne gøre en forskel,” siger Lisbeth Pilegaard.

Lisbeth Pilegaard overtager stillingen efter Rasmus Helveg Petersen, der blev valgt til Folketinget for Radikale Venstre ved valget i juni. 

Dansk Institut for Partier og Demokrati blev oprettet af Folketinget i 2010. Instituttet arbejder med at styrke demokrati og politiske partier i 16 lande. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv transport gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement