Bedre Psykiatris generalsekretær fratræder efter uenigheder

Thorstein Theilgaard fratræder efter 15 år som generalsekretær i Bedre Psykiatri. Kort før sommerferien trak Knud Aarup sig som landsformand af helbredshensyn.

Thorstein Theilgaard
Thorstein Theilgaard (51) Fhv. generelsekretær, Bedre Psykiatri, fhv. MF (SF)

Siden 2005 har Thorstein Theilgaard været frontfigur og generalsekretær i foreningen for pårørende til mennesker med psykisk sygdom Bedre Psykiatri.

Den æra har nu nået sin ende på grund af uenigheder om den fortsatte ledelse af foreningen, oplyser Bedre Psykiatri i en pressemeddelelse.

Dermed slår Thorstein Theilgaard en sløjfe på sit arbejde som ledende drivkraft til at udvikle og styrke foreningen, således at den er vokset fra 1.200 medlemmer og 12 lokale afdelinger i 2005 til i dag at rumme 13.000 medlemmer og omkring 60 lokalafdelinger.

Dermed placerer foreningen sig størrelsesmæssigt i topti blandt medlemsorganisationer inden for sundhedsområdet i Danmark.

Foreningens resultater gennem de 15 år med Thorstein Theilgaard i ledelsen taler også sit tydelig sprog i omsætningen, der er gået fra cirka tre millioner kroner til, at man i år forventer, at omsætningen krydser 14 millioner kroner. 

De 15 års arbejder munder ud i en mindelig afsked mellem den nu tidligere generealsekretær og foreningen efter at have ramt en skillevej, hvad angår foreningens fremtidige ledelse og udvikling.

"Når man ikke er enige om den ledelsesmæssige linje, er det helt naturligt for begge parter at sige stop, og det gør vi så nu,” udtaler Thorstein Theilgaard i pressemeddelelsen.

Formanden for Bedre Psykiatri Mads Engholm kommer med samme melding om de ledelsesmæssige uenigheder, men udtrykker samtidig stor taknemmelighed for de sidste 15 års "imponerende flotte arbejde."

Kort før sommerferien valgte landsformand Knud Aarup at trække sig af helbredshensyn.

Dermed står Bedre Psykiatri uden to markante frontfigurer på et tidspunkt, hvor regeringen er i fuld gang med at forberede et udspil til en 10-års-plan for psykiatrien.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal