Om  
Mette Frederiksen

Fælleskabsprisen 2018 er uddelt

Fælleskabsprisen 2018 er uddelt til 10 enkeltpersoner eller grupper, der har gjort en ekstraordinær indsats i fælleskabets navn. 

Kristian Tolbøll

Fælleskabsprisen 2018 er uddelt efter endt prisuddeling på Oslobåden i København.

Fællesskabsprisen blev stiftet i 2014, og det er i år femte gang at prisen uddeles. Det er Mette Frederiksen (S), Alka, DFDS, ISS, Københavns Professionshøjskole, Københavns Lufthavne, PensionDanmark, 3F og Tuborgfondet, der står bag Fælleskabsprisen.

Det skriver Fælleskabsprisen i en pressemeddelelse. 

"Årets vindere og nominerede er mennesker, der gør vores små lokalsamfund levende, så folk flytter til i stedet for at flytte væk. De får hjemløse og udsatte ind i nye fællesskaber, der kan hjælpe dem videre. Og skaber arbejdspladser til de mennesker, som ellers har svært ved at finde en plads på arbejdsmarkedet," siger Mette Frederiksen ifølge pressemeddelelsen.

Prisen bliver uddelt til i alt 10 enkeltpersoner eller grupper, som har gjort en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark.

Følgende er modtagere af Fælleskabsprisen 2018:

  • Louise Adrian for Fangekoret, København (Publikumsprisen)
    Louise Adrian etablerede Fangekoret for 22 år siden. I koret har hun spillet, sunget og skabt musik med kriminelle rundt om i de danske fængsler. 
  • Vaskeriet, Brabrand
    Vaskeriet er ikke et helt almindeligt vaskeri, som vi tidligere skrevet om på Altinget. Vaskeriet drives udviklingshæmmede, der tager imod vasketøjet. Vaskeriet giver dem mulighed for at opleve, hvordan det er at være en del af et arbejdsfællesskab.
  • De Nye Stemmer, København
    De Nye Stemmer er unge frivillige jøder og muslimer i alderen 16-20 år, der gennem dialog arbejder mod fordomme. De besøger skoler, festivaler og andre steder for at fortælle om, hvordan det er at være en minoritet. 
  • Karsten B. Vester, Vejle & landsdækkende
    Karsten B. Vester står bag “Virksomheder adopterer skoleklasser”, der gennem mere end 15 år har skabt fællesskaber mellem skoleklasser og lokale erhvervsvirksomheder rundt omkring i landet. 
  • Coding Pirates, landsdækkende
    Coding Pirates er, som Altinget tidligere har skrevet om, en af Danmarks hurtigst voksende fællesskaber, der gennem leg, kreativitet og frivillig arbejdskraft lærer børn om it, programmering og robotter. 
  • Danmark Dejligst, landsdækkende
    Danmark Dejligst er en gratis turnerende festival, der hvert år fejrer fællesskabet på landet og i de små byer. 
  • WeShelter, København
    Frivillige netværksvenner er med til at nedbryde ensomhed hos hjemløse og udsatte. Mange hjemløse har få eller ingen relationer. WeShelters netværksvenner støtter den hjemløse i at skabe og opbygge nye netværk og træne sociale kompetencer.
  • Hanif Sayed, Roskilde
    Hanif er taxachauffør og arbejdsmiljørepræsentant for taxachaufførerne i Roskilde. Han gør en stor indsats for fællesskabet mellem chaufførerne. Hanif er medlem i 3F Roskildeegnens mangfoldighedsudvalg, hvor han blandt andet underviser flygtninge i den danske model. 
  • René Pedersen og Sociolancen, København
    René Pedersen er socialfaglig medarbejder i Sociolancen, der kører i Københavns gader og hjælper alkoholikere, misbrugere og psykisk syge. Sociolancens mål er at motivere dem til at komme ud af deres misbrug. Det er Region Hovedstadens Akutberedskab, Københavns Kommune og Hovedstadens Beredskab, der i fællesskab driver Sociolancen.
  • Gruppen bag nyt forsamlingshus i Øster Hassing, Nordjylland
    I mere end tre år har projektgruppen bag et nyt forsamlingshus i Øster Hassing arbejdet for at samle de økonomiske midler til at opføre et nyt forsamlingshus i landsbyen. Gruppen er åben for alle landsbyens beboere. 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00