Fhv. DTU-dekan tiltræder Teach First Danmarks bestyrelse

Teach First Danmark foretager ændringer i bestyrelsen. Forhenværende DTU-dekan Martin Vigild og Teach First-alumne Camilla Standhart tiltræder bestyrelsen.

Martin Etchells Vigild
Martin Etchells Vigild (53) Bestyrelsesmedlem, Teach First Danmark

Forhenværende DTU-dekan Martin Vigild og Teach First-alumne Camilla Standhart er nye medlemmer i Teach First Danmarks bestyrelse. Bestyrelsesmedlem Henrik Bender udtræder af bestyrelsen.

Det skriver Teach First Danmark i en pressemeddelelse.

“Det glæder mig at kunne byde Martin Vigild og Camilla Standhart velkommen i Teach First Danmarks bestyrelse. Med ti års erfaring som dekan tilfører Martin Vigild bestyrelsen værdifulde erfaringer og strategiske kompetencer inden for uddannelse,” siger bestyrelsesformand Richard Bundsgaard i pressemeddelelsen.

52-årige Martin Vigild har været tilknyttet DTU i over 19 år. Han blev først tilknyttet universitet i februar 2000 som adjunkt, hvor han tre år efter blev lektor. I januar 2008 blev han udnævnt som professor på Dansk Polymercenter.

Det nye bestyrelsesmedlem var dekan for bacheloruddannelser og studiemiljø på DTU fra februar 2009 til januar 2019.  

Han har en kandidatgrad i teknisk fysik ved DTU fra 1993. Derudover gennemførte han i 1997 en ph.d. i polymerkemi ved Københavns Universitet.

Teach First-alumne
Sammen med Martin Vigild tiltræder Teach First-alumne Camilla Standhart bestyrelsen.

”Jeg glæder mig også til at arbejde sammen med Camilla Standhart, som er dybt engageret i Teach First Danmark – først som graduate på Teach First Danmarks første årgang og nu som formand for Teach First Danmarks alumneforening,” siger Richard Bundsgaard yderligere i pressemeddelelsen.

Det nye bestyrelsesmedlem er Teach First-alumne fra årgang 2015 til 2017. Camilla er formand for Teach First Danmarks alumneforening, som arbejder for at inspirere alumner til at tage sociale initiativer, der kan hjælpe udsatte børn og unge til at opnå deres fulde potentiale.

Camilla Standhart kommer fra en baggrund i antropologi, hvor hun har en master i antropologi ved Københavns Universitet fra 2015. Derudover er hun uddannet lærer i dansk og engelsk ved Professionshøjskolen Absalon i 2018.

Teach First Danmark blev stiftet i 2013 og har ifølge sine vedtægter til formål "at give alle børn og unge muligheden for at få en god uddannelse uanset social baggrund”. Organisationens mål er flere lærere og kommende beslutningstagere, der kan bidrage til dette.

Bestyrelsesmedlem Henrik Bender, som var med ved opstarten af Teach First Danmark, udtræder af bestyrelsen på grund af andre prioriteter.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal