Helle Thorning står i front for DBU's nye etiske komité

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt bliver formand for Dansk Bold Unions nyoprettede Governance- og Udviklingskomité.

Helle Thorning-Schmidt
Helle Thorning-Schmidt (52) Adm. direktør, Save the Children International, fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP

Helle Thorning-Schmidt skal stå i spidsen for Dansk Bold Unions (DBU) nye Governance- og Udviklingskomité.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Komitéen skal fremme dansk fodbolds uddannelses- og udviklingsarbejde og fokusere på DBU's etiske profil og grundprincipper.

"Vi tager hermed DBU's arbejde med åbenhed, transparens og ordentlighed til et nyt niveau – i Danmark og internationalt. Det er helt afgørende for idrættens integritet. Jeg ser frem til samarbejdet, og dansk fodbold har store forventninger, for hvis nogen kan løfte opgaven, er det Helle," siger Jesper Møller, formand for DBU. 

Den nye komité træder i kraft 1. juli.

"Jeg ser meget frem til arbejdet, og jeg forventer ikke, vi kommer sovende til gode resultater for dansk fodbold. Mine ambitioner er, at DBU skal være i den absolutte elite, når det kommer til good governance, samfundsansvar og udviklingsarbejde, og det vil jeg arbejde hårdt for lykkes," udtaler Helle Thorning-Schmidt.

Ud over Governance- og Udviklingskomitéen opretter DBU en Landsholdskomité, en Professionel komité og en Breddekomité. Den tidligere landsholdsspiller Preben Elkjær bliver formand for Landsholdskomitéen.

Helle Thorning-Schmidt har tidligere været formand for DBU's Kvindekommission og var frem til januar 2019 direktør for det internationale Red Barnet, hvor hun opsagde sin stilling for at hellige sig bestyrelsesarbejde. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv transport gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement