Iben Maria Zeuthen bliver ambassadør for pressefrihed og kvindelige journalisters vilkår

Journalisten Iben Maria Zeuthen er ny ambassadør for International Media Support (IMS), der arbejder med lokale medier i verdens konfliktområder. 

Jesper Højberg
Jesper Højberg (61) Adm. direktør, International Media Support (IMS)

Iben Maria Zeuthen har indgået et samarbejde med den danske medieudviklingsorganisation International Media Support (IMS) om et ambassadørskab. 

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Som ambassadør for IMS skal Iben Maria Zeuthen sætte fokus på organisationens globale arbejde med journalisters sikkerhed og pressefrihed, herunder især kvindelige journalisters vilkår og udfordringer.

"At journalister angribes og forfølges på grund af deres arbejde er en stigende global problematik og rammer både mænd og kvinder. Men kvinder rammes hårdere af cybermobning, online chikane og hadtale i både Danmark og i de lande, hvor International Media Support arbejder. Jeg glæder mig til at hjælpe IMS på dette felt og til at få en bedre forståelse af de udfordringer, som mine journalistkollegaer i verdens brændpunkter står med i hverdagen," siger Iben Maria Zeuthen.

Det er første gang, at IMS har en ambassadør.

"Iben løfter allerede på dygtig og konstruktiv vis den væsentlige debat om online omgangsformer i Danmark. Sammen kan vi forhåbentlig skabe noget synergi mellem Ibens stærke stemme og vores internationale erfaringer," udtaler direktør for IMS, Jesper Højberg.

International Media Support er en dansk medieudviklingsorganisation, som støtter medier i lande ramt af væbnet konflikt, humanitære kriser og politiske forandringer. IMS har hovedsæde i København og er til stede i mere end 40 lande.

Iben Maria Zeuthen er journalist og radioværk på P1 og har tidligere været på Radio24syv, hvor hun blandt andet stod bag det omdiskuterede program 'Hele Danmarks Ghita' om skuespillerinden Ghita Nørby.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal