Jens Dilling Lundgren modtager Hagedorn Prisen

Professor og overlæge Jens Dilling Lundgren fra Københavns Universitet og Rigshospitalet modtager Hagedorn Prisen 2017. Han modtager prisen for sin forskning inden for behandling af hiv.

Jens Dilling Lundgren
Jens Dilling Lundgren (57) Professor, overlæge, infektionsmedicinsk klinik, Rigshospitalet, Københavns Universitet

Professor og overlæge Jens Dilling Lundgren fra Københavns Universitet og Rigshospitalet modtager Hagedorn Prisen 2017 for sin forskning inden for behandling af hiv, skriver Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.

Hagedorn Prisen uddeles af Dansk Selskab for Intern Medicin som en belønning for en fremragende forsknings- eller udviklingsindsats inden for et område af dansk intern medicin.

Udover hæderen modtager Jens Dilling Lundgren Hagedorn Medaljen og 250.000 kroner, hvoraf de 100.000 er en personlig pris, mens de resterende 150.000 kroner skal gå til forskning- eller udviklingsarbejde. Pengene bevilliges hvert år af Novo Nordisk Fonden.

Jens Dilling Lundgren har haft hiv-forskning som sit speciale gennem 30 år, og han har stået i spidsen for en række store internationale studier, som har været med til at fastslå effekter og sideeffekter af hiv-medicin.

Pia Nimann Kannegaard, formand for Dansk Selskab for Intern Medicin, der uddeler prisen, udtaler:

"Gennem sit mangeårige kliniske og forskningsmæssige engagement og en omfattende videnskabelig produktion skiller Jens D. Lundgren sig ud som en markant figur inden for det interne medicinske område. Jens D. Lundgren haft en afgørende betydning forstudier vedrørende hiv-behandling; studier, der har fået global betydning for anvendelsen af antiretrovirale midler og vundet international anerkendelse."

olesen@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv uddannelse gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement