Jorcks Fond uddeler millioner til forskere, uddannelse og rejser

Reinholdt W. Jorck og Hustrus Fond har uddelt forskningspriser på 500.000 kroner til tre forskere og stipendier på 6,3 millioner kroner til organisationer, uddannelse og forskning i ind- og udland.

Reinholt W. Jorck og Hustrus Fond støtter hvert år forskning og uddannelse med uddeling af Jorcks Forskningspriser på samlet 1,5 million kroner og Jorcks Stipendier på samlet 6,3 millioner kroner.

200.000 kroner af stipendierne går til Ingeniører uden Grænser, mens 250.000 kroner går til Polit Case Competition, CBS Case Competitions og Vis Moot Aarhus.

Det oplyser Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

I år er forskningspriserne og med hver enkelt 500.000 kroner gået til forsker Andreas Røder fra Københavns Universitet, forsker Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet og forsker Morten Walbech Ryberg fra Danmarks Tekniske Universitet

KU-forskeren Andreas Røder har modtaget prisen for sit arbejde med urologi, som er et kirurgisk speciale, der behandler sygdomme i urinvejene og de mandlige kønsorganer.

Søren Dinesen Østergaard hædres for sit arbejde med psykiske sygdomme så som angst, depression, bipolar lidelse og skizofreni og de medfølgende konsekvenser for de sygdomsramte, deres pårørende og for samfundet som helhed.

Den tredje pris går til DTU-forsker Morten Walbech Ryberg for sit arbejde med absolut miljømæssig bæredygtighedsvurdering (AESA), der for eksempel bruges af virksomheder til at sætte tal på miljøpåvirkningen af deres produkter og services over deres livscyklus for en lang række miljøpåvirkninger så som klimaændringer, vandforbrug, rydning af skov og udledning af næringsstoffer.

Jorckfond uddeler desuden tre rejsestipendier på 200.000 kroner til studerendes videre uddannelse i udlandet. I alt modtager 231 studerende rejselegater af varierende størrelse til at understøtte studieophold i udlandet.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal