Kronprinsen genopstiller i IOC

Kronprins Frederik har tidligere i dag meddelt, at han genopstiller til Den Internationale Olympiske Komité (IOC) for en ny otteårig periode.

H.K.H. Frederik André Henrik Christian
H.K.H. Frederik André Henrik Christian (49) Prins til Danmark, Kronprins, greve af Monpezat

Kronprinsen, der siden 2009 har siddet i den internationale olympiske komité, har på et pressemøde meddelt, at han ønsker at forlænge perioden. Det skriver Jyllands-Posten.

Meldingen kom mandag formiddag i forbindelse med et arrangement på Bagsværd Rostadion, hvor Salling Fonden donerede 50 millioner kroner til Team Danmark.

På pressemødet meddeler kronprinsen, at den erfaring, han har erhvervet sig de seneste otte år, kan bidrage til, at de kommende lege bliver en stærk og velfungerende sportsbegivenhed.

"Det har givet mig rigtig god erfaring med, hvordan man opererer og arbejder internationalt. Vi skal sørge for, at de olympiske lege fortsætter så klare og så stærke som overhovedet muligt. Og det kommer ikke sejlende af sig selv."

Morten Mølholm, direktør for Dansk Idrætsforbund, lovpriser genopstillingen og udtaler til Ritzau:

"Det, der især har værdi for DIF, er, at han er med til at åbne døre for os. Der har han et navn og et netværk, der gør, at vi har nemmere ved at få møder og få vores indflydelse gjort gældende internationalt."

Kronprinsen tilkendegav allerede for et år siden over for Berlingske, at han agtede at fortsætte sit arbejde i IOC.

ege@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv eu gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement