Kulturjournalist på Politiken modtager Modersmål-Prisen 2017

Kulturjournalist på Dagbladet Politiken Lotte Thorsen modtager Modersmål-Prisen 2017 for sin indsats i den danske sprogdebat.

Lotte Thorsen
Lotte Thorsen (50) Kulturjournalist, Politiken

Dette års Modersmål-Prisen tildeles Lotte Thorsen, der er kulturjournalist på Dagbladet Politiken. Hun tildeles prisen for sin mangeårige indsats for at formidle sprogdebatten i Danmark.

Det skriver Modersmål-Selskabet i en pressemeddelelse. 

"Lotte Thorsen gør noget med og for sproget. Hun formidler vedvarende og vedholdende en debat om det danske sprog, ofte også i samspil med andre sprog. Lotte Thorsen lever til fulde op til Modersmål-Selskabets formålsparagraf, at bevare og udvikle det danske sprog," lyder det blandt andet i Modersmål-Selskabets motivation bag at tildele Lotte Thorsen dette års Modersmål-Prisen.

50-årige Lotte Thorsen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1992. Hun har været ansat på Dagbladet Politiken siden 1993.

”Lotte Thorsens arbejde har over en årrække været en stærkt medvirkende årsag til, at der overhovedet er en offentlig debat om sproget i Danmark,” siger formanden for Modersmål-Selskabet, Mette Bjørnvig Kaufmann, ifølge pressemeddelelsen. 

Modersmål-Prisen vil blive overrakt til Lotte Thorsen ved et arrangement i Politikens Hus 19. september.

tolboell@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv uddannelse gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement