Læger uden Grænser finder ny direktør i egne rækker

Den konstituerede direktør i Læger uden Grænser Malin Palmér sætter sig nu fast i direktørstolen de kommende år.

Malin Palmér
Malin Palmér Direktør, Læger uden Grænser, fhv. projektkoordinator, supportchef og fungerende direktør (Libanon og i Egypten), Læger uden Grænser

Læger uden Grænser ender sin søgen efter en permanent afløser til at guide organisationen gennem pandemiens krise og træde til i verdens brændpunkter.

Bestyrelsens valg er faldet på den konstituerende direktør og ansatte gennem mere end 10 år Malin Palmér, oplyser Læger uden Grænser i en pressemeddelelse

Hun har dermed allerede varmet stolen og har et bredt kendskab til organisationen med mere end 10 års erfaringer bag sig både fra felten og i ledende stillinger senest som chef for supportafdelingen på det danske kontor. 

Forinden da har hun dedikeret sig som frivillig i donorservice, som projektkoordinator for forskellige udviklingsprojekter samt som fungerende direktør for kontoret i Libanon og i Egypten.

Leder gennem verdenskrise
Malin Palmér ser nu frem til at kunne trække på de erfaringer som direktør til at lede det danske kontor i en krisetid, hvor pandemien ikke må stjæle det altoverskyggende fokus fra alle de andre sygdomme, der også koster liv i en verden under forandring.

”Det seneste år med coronavirus har vist os, at der mere end nogensinde før er brug for Læger uden Grænser. Vi har både arbejdet med at bekæmpe pandemien og med vores andre projekter, vi har skullet finde nye måder at gøre tingene på, og vi har skullet sørge for fokus på alle de andre sygdomme, der koster liv, mens verden kun havde øjnene rettet mod virussen," udtaler den nye direktør i meddelelsen.  

Malin Palmér overtager således de kommende år ledelsen efter midlertidigt at have fået overdraget ansvaret i oktober 2020 som følge af, at den tidligere direktør Jesper Brix efter knap fem år valgte at forlade lederposten til fordel for at dedikere sig som landechef for Læger uden Grænser i Indonesien.

Hendes ansættelsen som direktør er tidsbegrænset til maksimalt to gange tre år for at sikre fornyelse i ledelselsestoppen.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal