Madspildsmodstander hædres for 11 års arbejde

Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand i forbrugerorganisationen Stop Spild Af Mad, modtager Flip-prisen for sit arbejde, der nu har varet i 11 år.

Selina Juul
Selina Juul (39) Stifter og bestyrelsesformand, Stop Spild Af Mad, blogger på The Huffington Post USA
Anette Prehn
Anette Prehn (44) Direktør, Centre for Brain-Based Leadership and Learning, formand, Det nationale stresspanel, forfatter, foredragsholder

For 11 år siden stiftede Selina Juul forbrugerorganisationen Stop Spild Af Mad med det ene formål at, ja, stoppe vores spild af mad. Nu modtager hun Flip-prisen på 25.000 for sit arbejde, oplyser Centre for Brain-Based Leadership and Learning, som står bag prisen, i en pressemeddelse til Altinget.

I løbet af årene har Stop Spild Af Mad stået bag en række oplysningskampagner og aktioner, som har involveret både toppolitikere og landets største supermarkedskæder.

"Det er en stor anerkendelse af kampen mod madspild og ikke mindst af alle de mange fantastiske frivillige, som i årevis sammen med mig har knoklet på at fastholde dagsordenen og fokusset på madspild," siger prisvinderen, Selina Juul, der i samme nu gør det klart, at de 25.000, som følger med prisen, skal bruges på de frivillige kræfter i organisationen.

Flip-prisen er indstiftet af sociologen og grundlæggeren af Centre for Brain-Based Leadership and Learning, Anette Prehn. Den uddeles hvert år til "en eller flere personer, som via deres handling får andre til at se en situation fra helt nye vinkler og på eksemplarisk vis minder os om, at mennesker behøver mennesker".

I sin tale til prisvinderen siger Anette Prehn:

"Der er ting, vi kan påvirke, og ting, vi ikke kan påvirke. Det er en livskunst og al ære værd at kunne kende forskel og at kaste sine kræfter ind i sager, som virkelig har brug for at blive opdaget og fremmet. Du kom med blikket udefra og friske øjne og ville på én og samme tid styrke respekten for maden og mindske spildet."

Spildet, som Selina Juul bekæmper, estimerer Landbrug & Fødevarer til at være 247.000 ton årligt alene hos de danske husholdninger, men har været faldende over årene.

Anette Prehns Centre for Brain-Based Leadership and Learning er en virksomhed, som tilbyder læringsforløb med fundament i hjerneforskning og socialpsykologi.

Tilbage til navnenyt »

Prøv forskning gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement