Professor modtager 46 millioner kroner til forskning i den musikalske hjerne

Center for Music in the Brains leder of hjerneforsker Peter Vuust og modtager 46 millioner kroner til forskning i den musikalske påvirkning på hjernen til mulig behandling af for eksempel parkinson og ADHD.

Peter Vuust
Peter Vuust Professor og leder ved Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium, jazzmusiker

Musikere, psykologer, læger og naturvidenskabsfolk ved Danmarks Grundforskningsfonds Center for Music in the Brain får nu mulighed for at grave dybere i hjernes mysterier og muligheder, når de musikalske toner rammer trommehinderne og når til hjernen.

Det bliver nu muligt med en bevilling på 46 millioner kroner fra Danmarks Grundforskningsfond til at udvide centrets grundforskning i hjernen og musikkens samspil.

Det oplyser Aarhus Universitet i en pressemeddelelse. 

Millionbevillingen er doneret til centerets leder og stifter professor, hjerneforsker og jazzmusiker Peter Vuust og skal gå til at udvide centerets grundforskning.

Han har i knap tyve år forsket i, hvordan musik bliver bearbejdet i hjernen og påvirker hjernens funktioner med henblik på, at læger kan bruge den nye viden til udvikling og optimering af behandling af sygdomme i fremtiden. 

Den udvidede forskning skal blandt andet bidrage til en større forståelse af den musikalske påvirkning af hjernen til relevant behandling ved rehabilitering efter slagtilfælde, til parkinsonpatienter, til smertebehandling, til forbedring af søvnkvalitet og i forbindelse med autisme eller ADHD.

Med bevillingen udvider centeret forskningsområdet fra et individuelt til et kollektivt niveau og bygger dermed ovenpå de seneste fem års forskning ved centeret, som blev etableret af Peter Vuust i 2015 som et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium

Siden da er det tværdisciplinære forskningscenters kommet frem i det internationale rampelys og bliver nu anset som et af det største forskningscenter inden for neuromusik i Europa.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal