Mellemfolkeligt Samvirke henter ny international direktør fra Iwgia

Julie Koch afløser Jakob Kirkemann Boesen som international direktør i Mellemfolkeligt Samvirke. Hun har mere end 20 års erfaring inden for globalt udviklingsarbejde.

Julie Koch
Julie Koch (49) Kommende international direktør, Mellemfolkeligt Samvirke
Jakob Kirkemann Boesen
Jakob Kirkemann Boesen (46) Fhv. international direktør, Mellemfolkeligt Samvirke

Mellemfolkeligt Samvirke har udnævnt ny international direktør. Valget er faldet på den 48-årige Julie Koch, som dermed får ansvaret for foreningens 11 partnerlande og samarbejdet med de 45 lande i ActionAid.

Det skriver Mellemfolkeligt Samvirke i en mail til Altinget.

”I mange lande er civilsamfundet under pres, og menneskerettighedsaktivister bliver i stigende grad forfulgt. Men over hele verden står unge op mod antidemokratiske tendenser og engagerer sig i positive løsninger, lokalt og globalt. Den udvikling har Mellemfolkeligt Samvirke fat i,” udtaler den kommende internationale direktør.

Julie Koch kommer fra en stilling som administrerende direktør for organisationen Iwgia, der arbejder for oprindelige folks rettigheder. Tidligere har hun arbejdet som programkoordinator og i seks måneder som fungerende international chef for Mellemfolkeligt Samvirke. Derudover har hun bestredet andre ledende stillinger, herunder hos Red Barnet og Greenpeace.

Den helt rette til stillingen
Generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke Tim Whyte fastslår i meddelelsen, at den nye internationale direktør er den helt rette til stillingen.

”Det er fantastisk at få Julie ombord. I en tid, hvor unges demokratiske rettigheder er under stigende pres verden over, er hun den helt rette til at stå i spidsen for Mellemfolkeligt Samvirkes internationale arbejde med unge aktivister og bevægelser.”

Mellemfolkeligt Samvirke er en forening, der arbejder for, at verdens fattigste mennesker kan opbygge demokratiske og bæredygtige samfund.

Julie Koch har en ph.d. i internationale udviklingsstudier ved Roskilde Universitet og en master i latinamerikanske studier fra Cambridge University.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal