Mission Øst udnævner ny formand, som vil professionalisere organisationen

Ny formand for nødhjælpsorganisationen Mission Øst er Torben Andersen, som til daglig er økonomirådgiver og forretningsudvikler.

Kim Hartzner
Kim Hartzner (61) Fhv. generalsekretær, Mission Øst

Mission Øst har længe været plaget af intern uro.

En uro, som tidligere på sommeren kulminerede ved, at fire ud af fem bestyrelsesmedlemmer blev væltet på grund af mistillid, mens den kristne nødhjælpsorganisations grundlægger og generalsekretær, Kim Hartzner, i løbet af få uger først blev fyret, så genansat og til sidst trak sig tilbage.

Den primære kilde til mistilliden og uroen var organisationens dårlige økonomi.

Midt i kaosset blev der også plads til et formandsskifte, som betød, at Pia Jensen kunne sætte sig for bordenden i bestyrelseslokalet. Men også det er nu en gammel nyhed. 

Formanden for Mission Øst hedder nemlig nu Torben Andersen.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Torben Andersen er til daglig økonomirådgiver og forretningsudvikler og blev i øvrigt også valgt ind som nyt medlem af bestyrelsen for Mission Øst under sommerens uro og bestyrelsesomvæltning.

Den nye formand ser det som sin fornemmeste opgave at gøre nødhjælpsorganisationen mere professionel:

"Der er stor forskel på at starte en organisation og koordinere hjælpearbejdet i de første vækstfaser og så lede over 300 medarbejdere fordelt over en halv snes lande. Hvis jeg kan professionalisere organisationen og hjælpe Kim (Hartzner, red.) til at blive endnu skarpere til at udnytte mulighederne i både Danmark og Tyskland, så tror jeg vi har en fantastisk spændende fremtid foran os."

Efter sin tilbagetiltrækning fra stillingen som generalsekretær fik Kim Hartzner i stedet en rolle som fundraiser uden ansvar for Mission Østs økonomi.

Mission Øst er en kristen nødhjælpsorganisation, som blev grundlagt 1991 af de to brødre Kim og René Hartzner, som havde rejst i Østeuropa og set de hårde vilkår, mange levede under i de kommunistiske styrer.

Siden da er organisationen vokset og har nu også en tysk afdeling, samtidig med at den også laver nødhjælpsarbejde flere andre steder i verden end i Østeuropa.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal