Fondstøtte på 36 millioner kroner giver liv til 78 småbyers fællesprojekter

Aktive fællesskaber i 78 mindre byer bliver gennem "Her bor vi-puljen" støttet af Nordea-fonden med 36 millioner kroner. Det gør ellers umulige små, men uvurderlige projekter mulige, lyder det fra modtagerne.

Nordea-fonden vil med millionstøtten til "Her bor vi-puljen" inspirere mindre lokalsamfunds drivkræfter og give plads til oversete potentialer, som kan samle byer og beboere.

Det oplyser Nordea-fonden i en pressemeddelelse. 

"Her bor vi puljen" består af 60 millioner kroner, hvor de 36 millioner netop er blevet uddelt til 78 småbyer i hele landet.

Den resterende puljestøtte bliver uddelt i oktober. 

Puljekronerne støtter lokalsamfunds fællesskaber og er uvurderlige til at styrke den fælles ånd i småbyer med tilsvarende små budgetter, lyder det fra modtagerne.

"Det gør noget for selvforståelsen i et lille lokalsamfund, når man får sådan en håndsrækning. Man får mod til at tænke stort," siger Martin Winnes, der en af kræfterne bag øen Omøs udendørs fleksible forsamlingshus, som har modtaget 200.000 kroner af puljepengene. 

Umulige projekter gjort mulige
Puljestøtten rækker langt i de små lokalsamfund.

For Omø betyder det, at øen i smålandsfarvandet ud for Skælskør nu får råd til mobile telte, en lille scene, stole og borde til dilletantforestillinger eller sommerkoncerter.

For Skovløkke Lokalråd på Nordfyn gør støtten på en million kroner det nu muligt at opføre et fælleshus til foreninger i syv landsbyer på Klintebjerg Havn.

Det betyder, at de efter otte år kan rykke møderne fra medlemmernes køkkener ud i fælleshuse.

Overvejende er pengene i de 78 støttede projekter derudover fordelt i alle landets afkroge til aktivitetspladser, shelters og legepladser samt stier, broer og multibaner. 

Det er dog flest projekter i Midtjylland, som har udmærket sig og i særlig grad fundet vej til støtten.

Puljekronerne er fordelt til 24 småbyer i region Midtjylland, 22 i Syddanmark, 17 i Nordjylland, 11 på Sjælland og 4 i Hovedstaden.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal