Professor bliver chef for Novo Nordisk Fondens bevillinger til life-science-forskning

Professor ved Københavns Universitet Claus Felby er ny chef for Novo Nordisk Fondens bevillinger til life-science-forskning.

Claus Felby
Claus Felby (54) Kommende Head of Life Science Research and Industrial Applications Promoting Sustainability, Novo Nordisk Fonden, professor, Institut for Naturressourcer og Geovidenskab, Københavns Universitet

Professor Claus Felby skal fremadrettet stå i spidsen for Novo Nordisk Fondens bevillinger til life-science-forskning.

Han tiltræder nemlig den nyoprettede stilling som Head of Life Science Research and Industrial Applications Promoting Sustainability den 1. marts 2019.

Det skriver Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse til Altinget.

Claus Felby kommer fra en stilling som professor i biomasse og bioenergi ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet.

Han har arbejdet med biomasse og bioteknologi i mere end 20 år og har således solid erfaring med forskning inden for både bioenergi og bæredygtighed. 

"Jeg glæder mig meget til at være med til at opbygge fondens nye støtteområde inden for bæredygtighed, som kommer til at blive et markant satsningsområde for Novo Nordisk Fonden i fremtiden. Jeg håber, at jeg med min viden og erfaring på området kan medvirke til, at Novo Nordisk Fonden støtter formål, hvor der kan opnås banebrydende resultater til gavn for samfundet," siger Claus Felby.

Claus Felby er uddannet cand.silv. i Skovbrug ved Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. Han har en ph.d i Forest Products, også fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. 

dahlberg@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv kommunal gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement