Tidligere minister stopper som formand for Rådet for Socialt Udsatte

På grund af uenigheder i Rådet for Socialt Udsatte har Jann Sjursen valgt at trække sig som formand. Rådet har foreslået social- og indenrigsminister Astrid Krag at sammensætte en helt ny gruppe.

Jann Sjursen
Jann Sjursen (56) Tidligere formand, Rådet for Socialt Udsatte, formand, Foreningen Folkemødet, fhv. minister (KD) & MF, fhv. generalsekretær, Caritas Danmark,
Astrid Krag
Astrid Krag (37) Social- og indenrigsminister (S), MF (S)

Den forhenværende minister og nuværende formand for Foreningen Folkemødet og for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, har meddelt social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), at han ikke længere ønsker at være formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Det skyldes konflikter i rådet, oplyser Rådet for Socialt Udsatte selv i en pressemeddelelse. 

"Uenigheder i rådet gør, at det ikke giver mening for mig at fortsætte som formand. Jeg stopper med stor taknemmelighed over det, jeg sammen med rådsmedlemmer og medarbejdere i sekretariatet har fået lov til at arbejde med. Og med tak til de mange samarbejdspartnere og brugere, som har vist både rådet og mig stor tillid i de knap ti år, jeg har været formand. Ikke mindst tak for tilliden og samarbejdet til skiftende regeringer og ministre. Jeg har ikke yderligere at tilføje til sagen," skriver han i meddelelsen.  

Medlemmerne af Rådet for Socialt Udsatte har foreslået social- og indenrigsministeren, at hun kan sammensætte et helt nyt råd til fremover at være de socialt udsattes talerør. 

I mellemtiden vil næstformand Christina Strauss overtage rolle som formand for rådet.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal