Randers Kommune vinder pris for kontorelevs projekt

Randers Kommune modtager prisen for Årets Innovative Læreplads 2019 for ung kontorelevs projekt om et datadrevet webkort. Det er første gang, at prisen uddeles. 

Jesper Kaas Schmidt
Jesper Kaas Schmidt (54) Kommunaldirektør, Randers Kommune, fhv. kommunaldirektør, Norddjurs Kommune

Den nystiftede pris Årets Innovative Læreplads går til Randers Kommune for et frugtbart samarbejde mellem elev og arbejdssted.

Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse. 

Kommunen vinder prisen for et projekt, som den 22-årige kontorelev Christian Skermer Leonhardt tog initiativet til og efterfølgende fik støtte til at udvikle. 

Undervejs i sit forløb som elev i Jobcenter Randers Erhverv i Randers Kommune udviklede han et datadrevet webkort over erhvervsstrukturen i kommunen, der forbedrer og effektiviserer samarbejdet mellem jobcentret og erhverslivet. 

Prisen uddeles af Fonden for Entreprenørskab sammen med Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og er også støttet af Nordea-fonden. Hensigten er at hylde elever og lærlinges innovationskraft og vise, at erhvervsuddannelserne skaber gode karrieremuligheder.

"Prisen går til et forbilledligt samarbejde mellem elev og arbejdssted. Christian har fået mulighed for at være nysgerrig og er blevet støttet i at bruge sine innovative kompetencer til at undersøge og afprøve en idé. Processen viser tydeligt, at det skaber merværdi, når man giver nysgerrige elever rammer til at udfordre fasttømrede arbejdsgange," siger Beate Laubel Boysen, projektleder i Fonden for Entreprenørskab.

"Det er en stor ære og en fantastisk nyhed. Jeg er meget stolt af, at vi har rigtig gode lærepladser, og at Jobcenter Randers Erhverv har forstået at gribe gode idéer fra sin elev Christian," udtaler kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt om prisen.

Det er første gang, at Årets Innovative Læreplads 2019 bliver kåret, og prisen blev uddelt i forbindelse med uddelingen af prisen for Årets Læreplads 30. januar 2019 på Nationalmuseet i København.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal