Røde Kors kårer Årets Førstehjælper

Røde Kors og privathospitalet Aleris-Hamlet har kåret Lene Nørgaard fra Randers til Årets Førstehjælper 2019.

Anders Ladekarl
Anders Ladekarl (59) Generalsekretær, Dansk Røde Kors

Lene Nørgaard reddede sin mands liv, og derfor er hun Årets Førstehjælper 2019.

Det oplyser Røde Kors i en pressemeddelelse. 

Prisen bliver uddelt hvert år af Røde Kors i samarbejde med privathospitalet Aleris-Hamlet, og med prisen følger 10.000 kroner. 

Fredag 25. maj 2018 reddede 43-årige Lene sin mands liv, da 45-årige Henrik Nørgaard fik hjertestop i deres hjem i Randers. Hun var hurtig til at reagere og fik med det samme givet ham hjerte-lunge-redning.

"Lene handlede resolut og bevarede roen midt i alt kaosset. Hun ydede en vedholdende og effektiv førstehjælp i 20 minutter, indtil ambulancen kom. Det er en meget beundringsværdig indsats, og det er derfor, vi kan stå her sammen med Henrik i dag," siger generalsekretær Anders Ladekarl om Lene Nørgaard.

Efterfølgende lå Henrik Nørgaard i kunstigt koma i seks dage, inden han vågnede op igen. Hans fysik og hukommelse var blevet svækket, så derfor går han i dag i genoptræning. Ifølge pressemeddelelsen er der dog ingen tvivl om, at "hvis Lene ikke havde udøvet førstehjælp, havde Henriks skæbne set helt anderledes ud". 

"Det er vigtigt for mig at sige, at Henrik ikke skylder mig noget, selvom jeg har reddet hans liv. For jeg har også vundet," understreger Lene Nørgaard.

Det er 28. gang, at prisen, som er sponsoreret af privathospital Aleris-Hamlet, uddeles til en dansker, der har ydet en særlig førstehjælpsindsats og reddet liv.

I samme ombæring modtog BDP Danmark Førstehjælpsprisen 2019, som går til en virksomhed, der gør en ekstra indsats for at uddanne sine medarbejdere i førstehjælp.

rind@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv forskning gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement