SDU får ny institutleder på Statskundskab

Syddansk Universitet (SDU) får ny leder for Institut for Statskundskab. Valget er faldet på Signe Pihl-Thingvad, som har flere års erfaring fra instituttet.

Signe Pihl-Thingvad
Signe Pihl-Thingvad Institutleder, Institut for Statskundskab, Syddansk Universitet
Jens Ringsmose
Jens Ringsmose (47) Dekan, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, SDU, Syddansk Universitet , fhv. institutschef, Institut for Militære Operationer, Forsvarsakademiet

Syddansk Universitet (SDU) får ny leder for Institut for Statskundskab.

Det er professor (MSO) Signe Pihl-Thingvad, der er blevet valgt til stillingen.

Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Professor Signe Pihl-Thingvad har været ansat på universitetets Institut for Statskundskab siden 2006. Siden 2015 har hun været leder af en af instituttets fem forskningssektioner.

Derudover har den nye institutleder været studieleder på Masteruddannelsen i Offentlig Ledelse (FMOL). Dermed er det en erfaren institutleder, som SDU nu får gavn af:

”Vi har valgt Signe Pihl-Thingvad i et stærkt felt, fordi hun er meget kompetent og samtidig har stor erfaring som forskningsleder, hvor hun har leveret virkelig flotte resultater. Jeg er sikker på, at hun har evnerne og engagementet til at videreudvikle instituttet, og jeg er overbevist om, at Signe kan bidrage aktivt til at styrke samspillet med omgivelserne,” udtaler dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Jens Ringsmose.

Den nye institutleder bringer dermed en bred erfaring i forsknings- og uddannelsesledelse med sig.

Med stillingen overtager hun ansvar for 80 medarbejdere og omkring 2.000 studerende.

”Jeg vil arbejde for at styrke samarbejdet og fællesskabet på instituttet. Vi rummer mange forskellige fagligheder og erfaringer, og netop det gør os stærke,” udtaler Signe Pihl-Thingvad i pressemeddelelsen.

Hun tiltræder stillingen 1. marts, hvor hun afløser lektor Morten Kallestrup, som siden december har været konstitueret institutleder.

Signe Pihl-Thingvad er uddannet cand.scient.soc. ved Københavns Universitet, og efterfølgende tog hun sin ph.d.-grad ved SDU.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal