Sofie Linde bliver hyldet for sin kamp mod sexisme med Vallø Prisen 2020

Journalist og tv-vært Sofie Linde modtager æresprisen "Vallø Prisen" for at være en kvindelig rollemodel og med sin indsats for at sætte sexisme på dagsordenen i Danmark.

Sofie Linde
Sofie Linde (31) Tv-vært, skuespiller

Da Sofie Linde indtog scenen til Zulu Comedy Galla satte hun med talens magt sexisme på dagsorden og lod humoren falde i baggrunden.

Det satte ild til sexismedebatten og har ført en bølge af afsløringer om sexistisk kultur i ikke kun mediebranchen.

Sofie Linde har derved cementeret sig som kvindelig rollemodel og frontløber for et opgør med uhensigtsmæssige strukturer og kulturer på de danske arbejdspladser.

Hun modtager på den baggrund Vallø Prisen 2020.

Det oplyser den erhvervsdrivende fond Vallø Stift, der hvert år uddeler prisen til en person, forening eller virksomhed, som gør en særlig indsats for at fremme kvinders forhold. Med prisen følger 100.000 kroner.

Med sin tale har Sofie Linde netop gjort en særlig indsats og skriver sig ind i historien som katalysator for en ny kultur og ligestilling, lyder begrundelsen for tildelingen af prisen til tv-værten.

"Når vi taler om sexisme i Danmark, vil der være en tid før og efter Sofie Lindes tale ved ZULU Comedy Galla 2020. Med Vallø Prisen vil vi gerne anerkende det store mod som Sofie Linde har udvist for at fremme kvinders forhold og værdighed," udtaler kammerherre, hofjægermester og kurator for Vallø Stift Christian Castenskiold.

Prisen blev stiftet i 1737 af dronning Sophie Magdalene og er siden da blandt andet blevet tildelt til Anne Kristine Schwartzbach for at være en stærk rollemodel for kvindelige iværksættere og til Margrethe Vestager for hendes indsats som konkurrencekommissær.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal