Tidligere afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse er ny direktør for førende forskningscenter

Professor ved Syddansk Universitet, Jes Søgaard, er ny direktør for det tværdisciplinære forskningscenter Cpop, der forsker i demografi og folkesundhed.

Jes Søgaard
Jes Søgaard (65) Professor, Syddansk Uni., fhv. sundhedøkonom, Kræftens Bekæmpelse

Fra 1. marts skal Jes Søgaard stå i spidsen for det tværdisciplinære forskningscenter, Interdiciplinary Center on Population Dynamics (Cpop), på Syddansk Universitet. 

Det skriver universitetet i en pressemeddelelse

Jes Søgaard kommer fra en stilling som professor i sundhedsøkonomi på Syddansk Universitet. Inden da var han ansat fire år som cheføkonom og afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse. 

Fra 1998 til 2012 var han direktør for daværende Dansk Sundhedsinstitut.

Men nu får Jes Søgaard altså ansvaret for driften af det tværdisciplinære forskningscenter Cpop, der blandt andet forsker i demografi, aldring og folkesundhed.

"Cpop er et stærkt forskningsmiljø med fokus på befolkningens dynamik og dødelighed. Vi ved, at vi bliver ældre og ældre, og det er en positiv udvikling, men også en udfordring. Min ambition er, at vi skal tage forskningen et skridt videre og se på, hvad det er for et liv, vi får, og hvordan vi skal indrette samfundet, når der bliver stadig flere ældre," siger Jes Søgaard.

I 2017 blev forskningscenteret evalueret som verdens førende forskningsprogram om biologisk og biomedicinsk demografiske studier af aldring. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal