Tidligere højskoleforstander får lederstilling i Mino Danmark

Mino Danmark har ansat Jesper Elkjær Øland som sekretariatsleder i organisationen. Han har tidligere været projektchef og forstander på Roskilde Festival Højskole.

Jesper Elkjær Øland
Jesper Elkjær Øland (47) Kommende sekretariatsleder, Mino Danmark (1. juni 2020)

Efter ti års arbejde med at stable Roskilde Festival Højskole på benene, stoppede Jesper Elkjær Øland sidste år som forstander på højskolen.

Nu er han blevet ansat i en stilling som sekretariatsleder i Mino Danmark. Det skriver interesseorganisationen i en pressemeddelelse.

"Ved at have sikret os en stor erfaring i skikkelse af Jesper Elkjær Øland, tager Mino Danmark endnu et stort skridt i vores bestræbelser på at operere professionelt og troværdigt som organisation," siger Mino Danmarks direktør, Niddal El-Jabri, i meddelelsen.

Jesper Elkjær Øland ser frem til at begynde arbejdet i organisationen, der ifølge ham selv beskæftiger sig med en af samfundets vigtigste opgaver.

"At arbejde for, at unge danske medborgere med en anden etnisk herkomst end dansk kan engagere sig og komme til orde, ser jeg som en af vor tids vigtigste og mest meningsfulde folkeoplysningsopgaver," siger Jesper Elkjær Øland i pressemeddelelsen.

Jesper Elkjær Øland var medlem af Mino Danmarks repræsentantskab fra 2016 til 2018. Han begynder som sekretariatsleder 1. juni.

Mino Danmark arbejder for at sikre minoritetsetniske danskeres muligheder og rettigheder. For eksempel har organisationen i løbet af coronakrisen oversat sundhedsmyndighedernes anbefalinger til over 25 forskellige sprog.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal