Menneskerettighedsorganisation får ny formand med ph.d. i tropisk botanik

Ida Theilade vil biddrage med sin viden om klimaforandringer, forvaltning af ressourcer og det oprindelige folk som ny bestyrelsesformand i den globale menneskerettighedsorganisation IWGIA.

Ida Theilade
Ida Theilade (56) Professor, Sektion for Global Udvikling, Københavns Uni., bestyrelsesformand, IWGIA
Knud Vilby
Knud Vilby (78) Fhv. formand, IWGIA, journalist, forfatter, foredragsholder, fhv. chefredaktør, Information

Efter 25 års erfaring og forskning i forvaltning og bevaring af tropiske skove indtager professor Ida Theilade nu rollen som bestyrelsesformand i International Work Group for Indigenous Affairs, IWGIA.

Det oplyser IWGIA i en pressemeddelelse.

Den nye formand har en ph.d. i tropisk botanik fra Københavns Universitet og har forsket i, hvilken rolle lokale og oprindelige folks viden og institutioner kan spille i forvaltning af naturressourcer, bevaring af tropiske skove og for at bremse klimaforandringer.

"Jeg er stolt over at påtage mig rollen som IWGIA's bestyrelsesformand. IWGIA er en central og respekteret organisation, der fremmer, beskytter og forsvarer oprindelige folks rettigheder over hele verden. Jeg er ofte stødt på IWGIA og deres arbejde i mit akademiske og udviklingsmæssige arbejde ude i verden og er beæret over at være en del af organisationens lange tradition," udtaler Ida Theilade i pressemeddelelsen.

Ida Theilade overtager formandsposten fra Knud Vilby, der er dansk journalist og udviklingskonsulent.

Professorens forskning har blandt andet ført til, at hun i 2018 modtog Københavns Universitets Innovationspris for at have udviklet en app til smartphones, der gør det muligt for lokalsamfund at overvåge og rapportere ulovlig skovhugst.

IGWIA ser ser frem til at have Ida Theilade i front til at styrke arbejdet med de oprindelige folk, rettighedsforkæmpere og klima, skriver organisationen i et twitteropslag.

 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal