Trygfonden donerer penge til forskning i hjertestop og -behandling

Trygfonden har bevilliget samlet over to millioner kroner til fire projekter med fokus på hjertet fra genoplivning og psykisk belastning til lægfolks evne til at genkende symptomer og hvorfor børn får hjertestop.

Hvordan får vi flere lægfolk til at genkende symptomerne på kritisk sygdom og hjertestop? Er der forskel på den psykiske belastning alt efter, hvordan man genoplives? Hvornår og under hvilke forhold får børn hjertestop? Og kan familiesamtaler forbedre livskvaliteten og nedsætte utrygheden for hjerteflimmerpatienter? 

Det skal fire projekter undersøge med nye donationer fra Trygfonden. Det oplyser Trygfonden i en pressemeddelelse.

Sektionschef og overlæge Anne Lippert på Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation i Region Hovedstaden på Herlev Hospital har modtaget 158.550 kroner fra fonden.

Donationen er dedikeret til et projekt, der skal få flere lægfolk til at genkende symptomerne på kritisk sygdom og hjertestop samt ringe 1-1-2 og yde livreddende førstehjælp til børn og spædbørn.

Klinisk forskningslektor, overlæge og ph.d. Helle Collatz Christensen ved Akutberedskabet i Region Hovedstaden har modtaget 241.107 kroner til en undersøgelse af, hvornår og under hvilke forhold børn får hjertestop.

Sygeplejerske og ph.d.-studerende Stine Maria Rosenstrøm ved Hjertemedicinsk Afdeling på Amager Hvidovre Hospital har modtaget 350.000 kroner til en undersøgelse af gruppebaseret undervisning til patienter med atrieflimren, som er den hyppigste hjerterytmeforstyrrelse.

Håbet er, at gruppebaseret undervisning til patienter med atrieflimren og involvering af pårørende gennem familiesamtaler kan forbedre livskvaliteten og nedsætte utrygheden hos både patienter og pårørende. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal