Ungdomspolitikere stifter forening med kritisk syn på Kina

En række ungdomspartier på tværs af det politiske spektrum er gået sammen om at stifte en forening, der forholder sig kritisk til Kinas indflydelse på Danmark.

Thomas Rohden
Thomas Rohden (24) Juniorkonsulent, Grace PA, formand, Dansk Kina-Kritisk Selskab, personlig assistent, Radikale Venstre
Chris Bjerknæs
Chris Bjerknæs (30) Formand, Dansk Folkepartis Ungdom, organisationskonsulent, Dansk Folkeparti

Den radikale ungdomspolitiker Thomas Rohden er gået i front med at stifte Dansk Kina-Kritisk Selskab, der 6. februar afholdt sin første generalforsamling. Her blev han valgt som formand for den nystiftede forening. 

Årsagen til stiftelsen er ifølge Thomas Rohden det, han opfatter som Kinas stigende indflydelse på Danmark

"Jeg er personligt utroligt frustreret over situationen i Kina, men også situationen i verden, hvor kineserne hele tiden prøver at indføre censur og kontrollere andre lande, hvis noget går imod Kinas interesse. En verden, der er styret af kinesiske interesser, er en ufri verden", siger Thomas Rohden til Altinget.

Foreningen har til formål at bekæmpe Folkerepublikken Kinas stigende indflydelse i Danmark samt at formidle viden om Folkerepublikken Kinas krænkelser af grundlæggende menneskerettigheder, ytringsfrihed og demokrati. 

Dansk Kina-Kritisk Selskab er en sammenslutning af politisk aktive, hvor bærende kræfter fra SFU, RU, DFU, LAU og KU har været med til at sætte det i gang. 

"Kina er blevet mere dominerende og presser på på alle mulige leder og kanter. Det ønsker jeg at få sat en stopper for og vil gerne være med til at oplyse danskerne om," udtalte DFU-formand Chris Bjerknæs til Jyllands-Posten.

Den nye bestyrelsen har alle rødder i ungdomspolitik, men ifølge den nye formand var støtten til den stiftende generalforsamling bredt repræsenteret i både alder og det politiske spektrum.

"Vi kommer blandt andet til at arbejde som meningsdannerorganisation. Vi vil lave konferencer, events og demonstrationer, så vi kommer primært til at arbejde i den offentlige debat", fortæller den nyindsatte formand, Thomas Rohden.

Valgt til bestyrelse er: 
Formand: Thomas Rohden  

Næstformand: Malene Møller Hall

Bestyrelse: Henrik Fladeland Futtrup, David Johannes Treschow Ellebye, Kasper Jensen, Tobias Weische,  Martin Holmgaard og Jonas Häbel Beck.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal