Vibe Klarup bliver ny formand for Foreningen Folkemødet

Direktør i "Hjem til Alle" Vibe Klarup tager skridtet fra næstformand til formand i Foreningen Folkemødet som led i bestyrelses- og formandsrokade i foreningen.

Vibe Klarup
Vibe Klarup (51) Formand, Rådet for Socialt Udsatte, Direktør, Hjem til Alle, medlem af Ytringsfrihedskommissionen og af Folkemødets bestyrelse, fhv. formand, Frivilligrådet

Under Foreningen Folkemødets generalforsamling 15. september blev der skiftet ud i bestyrelsestoppen og formandsskabsposterne. 

Det betyder tidligere næstformand Vibe Klarup erstatter Jann Sjursen på formandsposten og kan byde Alfred Josefsen velkommen i bestyrelsen.

Det oplyser Foreningen Folkemødet i en pressemeddelese. 

Med Vibe Klarup som ny formand bliver foreningen fokus et stærkt demokratisk comeback i 2021 med flere debatformater til at skabe mangfoldighed, lyder det fra den nye formand.

Hun har siddet i bestyrelsen siden foreningens oprettelse i 2016 og kan desuden trække på sine erfaringer som direktør for ’Hjem til Alle’-Alliancen og som formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Foreningens rokade sker blandt andet som følge af, at den tidligere formand Jann Sjursen har valgt at træde ud af bestyrelsen. 

Han bliver dog i foreningen og vil støtte op om den nye formand og bestyrelses arbejde henimod Folkemødets comeback i 17. til 20. juni 2021.

Derudover tiltræder Camilla Laudrup som ny direktør for Folkemødets Forening og forlader dermed sin seneste stilling som sekretariatsleder i DR.

Den erfarne erhvervsmand Alfred Josefsen tilslutter sig også den nye besterelse og skal styrke foreningens arbejde med sin baggrund indenfor erhvervsliv, ledelsesrådgivning og bestyrelsesarbejde.

Foreningens bestyrelse består dermed nu af følgende: 

Foreningen Folkemødets bestyrelse består dermed nu af:

  • Vibe Klarup, direktør, Hjem til Alle-Alliancen, formand for Rådet for Socialt Udsatte (Formand for Foreningen Folkemødet)
  • Winni Grosbøll, Borgmester i Bornholms Regionskommune
  • Bruno Månsson, Advokat og indehaver af Paragraf Plus med møderet for Højesteret
  • Connie Hedegaard, Bestyrelsesformand i Concito – Danmarks grønne tænketank
  • Olav Hesseldahl, Engagementsdirektør i Ungdomsbureaet og medskaber af Ungdommens Folkemøde
  • Alfred Josefsen, Bestyrelsesformand i UNICEF Danmark, foredragsholder og ledelseskonsulent

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal