Ti gode råd: Sådan engagerer du unge frivillige

GODE RÅD: Unge er kreative, får et væld af originale ideer, og der er kort fra tanke til handling. Med andre ord en kæmpe ressource for civilsamfundet. Men hvordan engagerer man bedst en flygtig ungdomsgeneration, hvor også uddannelse, sociale medier og venner kæmper om deres opmærksomhed? Her får du ti gode råd.

Af Mette Dahlgaard

Mange organisationer og foreninger i civilsamfundet drømmer om at tappe ned i ungdommen og låne af dens kreativitet og gåpåmod. Men selvom unge er nysgerrige og gerne vil engagere sig, så er de også en broget flok, der kan være svære at aflæse. Især hvis man selv er blevet lidt for gammel og lidt for konform. 

Derfor har Civilsamfundets Videnscenter rådført sig hos eksperterne. Olav Hesseldahl er engagementsdirektør fra Ungdomsbureauet, der står bag demokratifestivalen Ungdommens Folkemøde. Julie Melgaard Smidt er en del af ledelsesteamet hos Frontløberne, en århusiansk projektplatform for unge kulturmagere, og redaktør på projekthåndbogen 'Hack det'. De guider her uden om de værste faldgruber og giver gode tips til, hvordan du som organisation eller forening bedst møder samfundsengagerede unge. 

1. Unge er forskellige  
Olav Hesseldahl, Ungdomsbureauet:
“Det første og vigtigste råd er, at unge er forskellige. Man skal ikke behandle dem som en og samme gruppe. Man bliver nødt til at kradse i overfladen og finde ud af, hvad er det for unge, du har med at gøre: Hvor gamle er de, hvad interesserer dem, og hvad er deres udfordringer?” 

Læs mere om Ungsomsbureauet, der står bag Ungdommens Folkemøde, her.

Julie Melgaard Smidt, Frontløberne:
“Man skal skabe projekter, hvor man kan være med på mange forskellige måder. For nogle bliver tændt af at projektstyre og koordinere et helt projekt, og andre synes, at det er pissefedt at møde op i to timer og bygge en scene. Begge dele er engagement, og begge dele er lige godt. Det handler om at gøre plads i stedet for at fremme en utopisk projektgruppe, som ikke findes i virkeligheden.”   

Læs mere om Frontløberne her.

2. Vær i øjenhøjde 
Julie Melgaard Smidt, Frontløberne:
“Jeg synes, nogle organisationer har en forkert tilgang til at arbejde med unge. De forsøger ofte at presse egne ideer ned over hovedet på unge, men glemmer, at unge har brug for at handle på egen motivation. Man skal være i øjenhøjde og turde gribe den motivation, der kommer nedefra, og hjælpe med at understøtte den. Lyt til unge, forstå deres motivation og nysgerrighed, og fang det.”

Olav Hesseldahl, Ungdomsbureauet:
“Hvis man som organisation har et projekt i hovedet, så kan det være en god idé at mødes med unge og teste sit projekt af. Lidt som en slags fokusgruppe, hvor man bliver klogere på, hvad der rører sig. Møderne gør også en klogere på praktiske ting, som hvordan man kommunikerer bedst. For nylig holdt jeg oplæg for bibliotekarer. De kunne ikke forstå, hvorfor unge ikke svarede på de mails, der blev sendt ud. Jeg måtte fortælle dem, at unge bruger mails, som vi andre bruger E-boks. Noget, man ikke behøver at tjekke hver dag. Det var en ret revolutionerende nyhed for bibliotekarerne.”  

3. Vær fleksibel 
Olav Hesseldahl, Ungdomsbureauet:
“Unge er super-nysgerrige, men om de bider på et projekt, handler også tit om lavpraktiske ting: Har de tid, eller ligger møderne, mens de er i skole? Hvis man er en organisation, der gerne vil lave noget med unge, skal man også gøre op med sig selv, hvor fleksibel man er villig til at være. Vil jeg gå på kompromis med min egen tid?” 

Læs mere om unges deltagelse i demokratiet her.

4. Giv dem nøglerne
Julie Melgaard Smidt, Frontløberne:
“Hos Frontløberne har vi delt 150-200 nøgler ud til unge, der arbejder med forskellige kulturprojekter. Det er unge, der har brug for at kunne arbejde selvstændigt og frit med deres projekter. De har ikke brug for en voksen, der kontrollerer alt. I stedet skal man som voksen have intuition og fingerspitzengefühl. Man skal være den, der giver sparring, når unge eksempelvis skal skrive fondsansøgninger. Vis smuthuller, og giv dem adgang til dit netværk. Insister på, at de selv skal gå gennem alle processerne. Både det sjove og det kedelige.” 

Olav Hesseldahl, Ungdomsbureauet:
“Jeg møder mange organisationer, der har en intention om at inddrage unge. Men det skal være dybtfølt og ikke bare noget, man gør, fordi det står på et strategipapir. Den slags lugter unge lynhurtigt. De gider ikke engagere sig, hvis de ikke kan få reel indflydelse. De cirka 50 unge, der laver Ungdommens Folkemøde, styrer indholdet selv. Det er noget magt, vi afgiver. Hvis vi ikke gjorde det, ville de sige fuck jer. Den magt, man ikke vil give afkald på, skal man sige højt, så de kender rammerne.” 

Tuborgfonden har kortlagt unges engagement i civilsamfundet her.

5. Prøv!
Julie Melgaard Smidt, Frontløberne:
“Drop for guds skyld alenlange møder. Vi skal ud og gøre noget, og det kan dræbe motivationen, hvis man skal lave en handlingsplan for hele processen, før man må agere. Så bare gå i gang, og vær villig til at ændre noget undervejs.” 

6. Motivationen daler. Hvad nu? 
Julie Melgaard Smidt, Frontløberne:
“Motivation er en skiftende størrelse, det kender vi fra os selv. Det er vigtigt, at man som projektgruppe finder det højere formål: Hvorfor gør vi det her? Nogle er motiveret af at være en del af et større fællesskab. Andre er motiveret af, at de kan se, at man rent faktisk rykker noget. Man skal spørge nysgerrigt ind til, hvad det er for motivationer, der driver det her projekt, og imødekomme dem.” 

Olav Hesseldahl, Ungdomsbureauet:
“Vi er ærlige og konfronterer dem, der falder fra. Hvad trykker? Hvis man er meget uenige, så må man hoppe tilbage og diskutere udgangspunkt og rammen. Man kan også godt fyre frivillige og tale om forventninger, der ikke er levet op til. Det hænder også, at unge mister gejsten hos os, måske fordi præmissen for samarbejdet ændrer sig. Derfor går vi lige nu i overvejelserne om, hvorvidt vi skal lave en slags kontrakt med vores frivillige, så man har nedskrevet, hvad man hver især skal leve op til.” 

24. august åbnede Ungdomsøen i Københavns Havn. Her kan du se, hvad der sker på øen.

7. Vær hænderne i ryggen
Julie Melgaard Smidt, Frontløberne:
“Når et projekt kører, skal man nogle gange skubbe på og andre gange gribe ting. For nogle unge kan det blive uoverskueligt at lave et stort projekt. Når det sker, tager vi en samtale for at få projektet ned på jorden igen. Vi har også et princip om, at hvis noget går galt, så er vi i sidste ende de ansvarlige. Hvis nogen bliver sure over, at der er hængt skilte op på vejen uden tilladelse, eller hvis regnskabet ikke stemmer, så er det os, der æder den. Os, der tager skideballen. Så vi har de unges ryg, og vi finder altid en løsning.”    

Lyt til podcasten om Frontløbernes projekthåndbog her:

8. Forkæl dem
Olav Hesseldahl, Ungdomsbureauet:
“Man skal gøre det let at være frivillig: Der skal være slik i slikskabet, og den mad, man tilbyder, skal ikke bare være vores aflagte frokost. I det store billede er forplejning en lille brik. Men det er pissevigtigt for unge, at der er nok energi i rummet. Så hvis vi mødes efter kl. 18, så sørger vi altid for mad. Og hvis der skal købes pizzaer, så skal de ikke selv lægge ud, for det er der mange, der ikke har økonomi til. Vi har givet unge, der arrangerer og afvikler Ungdommens Folkemøde, et betalingskort hver. Sådan noget er selvfølgelig fyldt med tillid, men det går fint.” 

9. Vær realistisk om unges tidshorisont
Olav Hesseldahl, Ungdomsbureauet:
“Tre måneder i en ungs liv er meget. Man finder måske nogle engagerede unge, men mød dem ikke med en forventning om, at dette er startskuddet på et livslangt engagement i en forening. Man skal ikke tro, at man fanger den person, der skal være foreningens kasserer de næste 30 år.” 

Julie Melgaard Smidt, Frontløberne:
“Unge rykker sig hele tiden, så man skal ikke krampagtigt holde fast i et projekt. Men vi oplever faktisk ofte, at projekter afføder ideer til nye projekter, fordi unge får bygget en masse broer og får ny inspiration. Så på den måde kan et engagement jo udvikle sig.” 

Der er mange måder at engagere sig på som ung − også i det etablerede foreningsliv. Dansk Ungdoms Fællesråd er en paraplyorganisation for 78 ungdomsorganisationer. Du kan se mere her.

10. Hvordan afslutter man et projekt? 
Olav Hesseldahl, Ungdomsbureauet:
“En god fest. Det er megavigtigt og giver meget. Her er det i øvrigt en god idé at tænke over alkohol. Man kan dosere det, for ikke alle drikker. Lav eventuelt et todelt program, hvor alkohol først kommer ind til sidst.” 

Du kan læse anmeldelse af projekthåndbogen 'Hack det' her.

Forrige artikel Gode råd til et bedre samarbejde mellem ildsjæle og kommuner Gode råd til et bedre samarbejde mellem ildsjæle og kommuner
Er de frivilliges engagement blevet mere episodisk og mindre stabilt? Vi er gået til forskningen for at finde svar

Er de frivilliges engagement blevet mere episodisk og mindre stabilt? Vi er gået til forskningen for at finde svar

FORSKNINGSFORMIDLING: Ifølge Center for Frivilligt Socialt Arbejde er andelen af faste frivillige faldet de seneste to år, mens den episodiske frivillighed er vokset. Hvis danskernes frivillige engagement er i forandring, kan det få store konsekvenser for foreningslivet. Vi har derfor fået to professorer til at se nærmere på, om der faktisk er en tendens. “Det er nemt at gå med den pessimistiske fortælling. Spørgsmålet er bare, om det er rigtigt, for der er en alternativ mulighed for fortolkning,” siger Lars Skov Henriksen. 

Projekthåndbog til unge kulturskabere: Sådan skaber du det gode projektteam

Projekthåndbog til unge kulturskabere: Sådan skaber du det gode projektteam

BOGGUDDRAG:"HACK DET!" er en projekthåndbog til unge kulturskabere, som beskriver, hvordan kulturprojekter bevæger sig fra A til Z. Bogen indeholder en række værktøjer til projektledelse, ideudvikling, organisering, markedsføring m.m. Her får du et uddrag fra bogen om, hvordan man skaber et godt projektteam. 

Projekthåndbog til unge kulturskabere: Sådan bliver du bedre til ideudvikling

Projekthåndbog til unge kulturskabere: Sådan bliver du bedre til ideudvikling

BOGGUDDRAG:"HACK DET!" er en projekthåndbog til unge kulturskabere og beskriver, hvordan kulturprojekter bevæger sig fra A til Z. Bogen indeholder en række værktøjer i forhold til projektledelse, ideudvikling, organisering, markedsføring med mere. Her får du et uddrag fra bogen med værktøjer til ideudvikling. 

Unge klimaaktivister får ny fond

Unge klimaaktivister får ny fond

NY FOND: Tøjvirksomheden Organic Basics vil øremærke en procentdel af deres millionomsætning til unge klimaaktivister. Civil ulydighed skræmmer os ikke, lyder det fra folkene bag den nye fond.

Trin for trin-guide til dig, som vil puste mere liv i din landsby

Trin for trin-guide til dig, som vil puste mere liv i din landsby

BYUDVIKLING: Danskerne flytter mod byerne, og mange landsbyer kæmper med affolkning og butikslukninger. Her får du en trin for trin-guide til, hvordan du kan forsøge at vende afvikling til udvikling ved at tromme landsbyen sammen og få organiseret jer.  

Fire gode råd til at skabe landsbyudvikling ved at tænke bæredygtigt

Fire gode råd til at skabe landsbyudvikling ved at tænke bæredygtigt

GRØN UDVIKLING: Bliv enige om, hvad bæredygtighed er for jer, og husk, at delebilsordninger og lokalproduceret mad skal gå hånd i hånd med social, økonomisk og kulturel bæredygtighed. Sådan lyder nogle af rådene fra Torup, som netop er blevet kåret som årets landsby 2019.

Sådan vendte Fejø fraflytning til tilflytning

Sådan vendte Fejø fraflytning til tilflytning

BEST PRACTICE: Lær af fejøboerne, som ved at stå sammen undgik skolelukning, fik bremset fraflytningen og skabt et blomstrende øsamfund, som hvert år siger velkommen til nye tilflyttere. 

Gode råd til et bedre samarbejde mellem ildsjæle og kommuner

Gode råd til et bedre samarbejde mellem ildsjæle og kommuner

FIK DU LÆST: Civilsamfundets ildsjæle oplever af og til, at kommunen taler et sprog, mens de selv taler et helt andet. Vi har derfor inviteret en række projektmagere og kommunale aktører til at give deres bedste råd til, hvordan samarbejdet kan blive endnu bedre. Denne artikel blev bragt første gang i september 2018. Nogle informationer er derfor et år gamle, men de gode råd holder stadig, derfor bringer vi den igen.

Steen Hildebrandt om civilsamfundet: Der er brug for simpel oprydning 

Steen Hildebrandt om civilsamfundet: Der er brug for simpel oprydning 

EFTERSYN: Indfør et årligt værdieftersyn på chefgangene i de danske civilsamfundsorganisationer, lyder opfordringen fra ledelsesekspert Steen Hildebrandt. Han efterspørger selvransagelse og et kritisk blik på ledelsesforhold og -kultur med hjælp fra uvildige eksperter.

Bosse: Vi skal turde lønne vores ngo-direktører ordentligt

Bosse: Vi skal turde lønne vores ngo-direktører ordentligt

LØNFORHØJELSE: Skal civilsamfundssektoren løftes, skal bestyrelserne lønne direktørerne bedre. Sådan lød den klare melding fra Stine Bosse, der i en paneldebat om ledelse i civilsamfundet hos Altinget ville have de danske ngo-bestyrelser til lommerne for at rekruttere gode ledere, som kan udvikle sektoren.

Sådan håndterer du paradokserne i frivilligledelse

Sådan håndterer du paradokserne i frivilligledelse

FRIVILLIGLEDELSE: Ledelse af frivillige er fyldt med paradokser, mener ErhvervsPhD ved Roskilde Universitet Jonas Hedegaard. Her er hans bud på, hvordan organisationer kan skabe mening og retning, når værdier, motivation og mål kan være i konflikt.