Civilsamfundets Videnscenter går live: Kom og hør, hvordan du laver den gode fondsansøgning

LIVE: Få de bedste staldtips direkte fra hestens mund, når tre fonde fortæller, hvordan du og din forening bedst kreerer den gode ansøgning. Nordea-fonden, Egmont Fonden og Bikubenfonden er på scenen ved premieren på Videnscentret Live 25. april.

Hvordan sikrer du, at din ansøgning passer ind i fondenes strategi? Og hvordan skal du tolke det fokus, som fondene beskriver på deres hjemmeside?

Mange fondsansøgere kender følelsen af at jagte det bedste match. For ingen har lyst til at spilde uger eller måneder på en ansøgning, som bliver afvist. Og det er der heldigvis råd for, for de danske fonde sidder ikke i et elfenbenstårn. De ønsker tidlig dialog med ansøgere, og de vil gerne være sparringspartner på ansøgninger. Sådan lød det i hvert fald fra Nordea-fonden og Egmont Fonden i denne artikel.

Fejring af flere nye tiltag
Civilsamfundets Videnscenter har taget fondene på ordet og inviteret Nordea-fonden, Egmont Fonden og Bikubenfonden på scenen ved premieren på Videnscentret Live 25. april i Altingets gård ved Ny Kongensgade 10 i København.

“Vi ved, at fondsansøgninger volder store kvaler for mange organisationer på tværs af hele civilsamfundet. Samtidig giver det fondene udfordringer, når de får ufokuserede ansøgninger. Så vi kom frem til, at den gode ansøgning var et oplagt tema at skyde vores nye live-arrangementer i gang med,” siger redaktør for Altinget: civilsamfund Carsten Terp.

Videnscentret Live er det seneste skud på stammen i de gratis tilbud fra Civilsamfundets Videnscenter til organisationerne i den tredje sektor. Det skal supplere artikler, undervisningsmaterialer og forskningsdatabase med en fysisk dimension, hvor ansatte og frivillige i civilsamfundet kan møde op og få svar på de spørgsmål, der er presserende for netop dem.

Det fysiske møde skaber forandring
“Vi kan af gode grunde ikke rumme alle tænkelige spørgsmål i de artikler, vi laver − dels fordi vi mangler viden om de konkrete forhold, de enkelte organisationer arbejder under, og dels af pladshensyn. Med Videnscentret Live inviterer vi alle til at komme forbi og få de svar, de har brug for,” siger Carsten Terp.

Han tilføjer, at Videnscentret Live også er en god anledning til at mødes på kryds og tværs af de grænser, der gennemskærer civilsamfundet, og lære hinanden at kende.

“Det er jo tilfældighedernes spil, der gør, at man havner i en samtale, hvor man finder ud af, at man har nøjagtig de samme udfordringer som en person, man ikke kendte i forvejen, og at man faktisk kan lære af hinanden − eller måske endda tackle udfordringerne sammen. De tilfældigheder vil vi gerne sætte lidt i system,” siger Carsten Terp.

"Vi må ikke glemme hyggen"
Derfor er det ambitionen, at Videnscentret Live skal være et fast tilbagevendende socialt arrangement med fagligt indhold og masser af plads til at netværke.

“Vi tror fuldt og fast på, at vi kan øge den værdi, Civilsamfundets Videnscenter skaber, ved at kombinere vores aktiviteter på nettet med en fysisk dimension. Formålet med alt, hvad vi laver i videnscentret, er immervæk at styrke civilsamfundet,” siger Carsten Terp og tilføjer:

“Men det gør jo ikke noget, at det er lidt hyggeligt samtidig.”

Er du endnu ikke tilmeldt Civilsamfundets Videnscenters gratis nyhedsbrev, kan du gøre det her. Nyhedsbrevsmodtagere vil automatisk få en indbydelse til Videnscentret Live.

Forrige artikel Hvordan efterlever ngo’er selv de gode intentioner? Vi har spurgt tre Hvordan efterlever ngo’er selv de gode intentioner? Vi har spurgt tre Næste artikel Få overblikket: Altinget holder åbent hus hele valgkampen Få overblikket: Altinget holder åbent hus hele valgkampen
Folkemødeklar: Ti analoge råd fra den digitale ekspert

Folkemødeklar: Ti analoge råd fra den digitale ekspert

#FMDK: Har I fået bestilt de nye visitkort, planlagt den hæsblæsende debat og gjort klar til en SoMe-storm med vilde videoer, så har I forberedt jer helt forkert til årets folkemøde. Det mener den digitale ekspert Benjamin Rud Elberth, der her kommer med ti gode råd til et folkemøde nede i gear.

5 råd: Få adgang til pressen på Folkemødet

5 råd: Få adgang til pressen på Folkemødet

OMTALE: Folkemødet giver dig fire dage i juni, hvor du står ansigt til ansigt med pressen. Men hvordan skal du henvende dig med den gode historie? Det får du fem bud på her.

Fem ngo'er laver guide for bedre succes med strategiske partnerskaber

Fem ngo'er laver guide for bedre succes med strategiske partnerskaber

GUIDE: Hvis ngo’erne vil indgå stærke partnerskaber med virksomheder, skal de kommunikere bedre og tale ind i virksomhedernes forretningsforståelse. Det mener fem danske ngo’er, som sammen med eksperter i partnerskaber har lavet en guide, der skal hjælpe ngo’er til at indgå bedre partnerskaber med virksomheder.

Skyd partnerskabet i gang med et pilotprojekt

Skyd partnerskabet i gang med et pilotprojekt

GUIDE: Hvordan sikrer man, at et strategisk partnerskab mellem en virksomhed og en civilsamfundsorganisation bliver en succes og ikke ender med at være skønne, spildte kræfter? Et pilotprojekt kan hjælpe med at afgøre, om partnerskabet er indsatsen værd. Her får du gode råd til, hvordan du kan starte med et pilotprojekt.

Kom godt i gang med sociale investeringer trin for trin

Kom godt i gang med sociale investeringer trin for trin

GUIDE: De første danske pilotprojekter med sociale investeringer er sat i søen. Her får du en trin for trin-guide med gode råd til, hvordan man kommer godt i gang fra en investor og en kommune, som har kastet sig ud i det største sociale investeringspartnerskab i Danmark.

Syv gode råd: Sådan undgår små fonde irrelevante ansøgninger

Syv gode råd: Sådan undgår små fonde irrelevante ansøgninger

KOMMUNIKATION: Alt for mange små fonde bruger for mange ressourcer på at behandle ansøgninger, der ikke er relevante for deres formål. Skarpere kommunikation kan ifølge projektleder hos Grant Compass Tine Brodersen reducere irrelevante ansøgninger med op til 40 procent. Her giver hun små fonde syv gode råd til bedre kommunikation.

Til små fonde: Sådan tackler I de ekstremt lave renter

Til små fonde: Sådan tackler I de ekstremt lave renter

LAVE RENTER: Mens mange jubler over de ekstremt lave renter i disse år, er tusindvis af små private fonde i krise. De lave renter betyder nemlig, at små fondes afkast er markant reduceret. Advokat Anker Laden-Andersen kender problematikken alt for godt. Her kommer hans gode råd til at tackle de lave renter.