Civilsamfundets Videnscenter går live: Kom og hør, hvordan du laver den gode fondsansøgning

LIVE: Få de bedste staldtips direkte fra hestens mund, når tre fonde fortæller, hvordan du og din forening bedst kreerer den gode ansøgning. Nordea-fonden, Egmont Fonden og Bikubenfonden er på scenen ved premieren på Videnscentret Live 25. april.

Hvordan sikrer du, at din ansøgning passer ind i fondenes strategi? Og hvordan skal du tolke det fokus, som fondene beskriver på deres hjemmeside?

Mange fondsansøgere kender følelsen af at jagte det bedste match. For ingen har lyst til at spilde uger eller måneder på en ansøgning, som bliver afvist. Og det er der heldigvis råd for, for de danske fonde sidder ikke i et elfenbenstårn. De ønsker tidlig dialog med ansøgere, og de vil gerne være sparringspartner på ansøgninger. Sådan lød det i hvert fald fra Nordea-fonden og Egmont Fonden i denne artikel.

Fejring af flere nye tiltag
Civilsamfundets Videnscenter har taget fondene på ordet og inviteret Nordea-fonden, Egmont Fonden og Bikubenfonden på scenen ved premieren på Videnscentret Live 25. april i Altingets gård ved Ny Kongensgade 10 i København.

“Vi ved, at fondsansøgninger volder store kvaler for mange organisationer på tværs af hele civilsamfundet. Samtidig giver det fondene udfordringer, når de får ufokuserede ansøgninger. Så vi kom frem til, at den gode ansøgning var et oplagt tema at skyde vores nye live-arrangementer i gang med,” siger redaktør for Altinget: civilsamfund Carsten Terp.

Videnscentret Live er det seneste skud på stammen i de gratis tilbud fra Civilsamfundets Videnscenter til organisationerne i den tredje sektor. Det skal supplere artikler, undervisningsmaterialer og forskningsdatabase med en fysisk dimension, hvor ansatte og frivillige i civilsamfundet kan møde op og få svar på de spørgsmål, der er presserende for netop dem.

Det fysiske møde skaber forandring
“Vi kan af gode grunde ikke rumme alle tænkelige spørgsmål i de artikler, vi laver − dels fordi vi mangler viden om de konkrete forhold, de enkelte organisationer arbejder under, og dels af pladshensyn. Med Videnscentret Live inviterer vi alle til at komme forbi og få de svar, de har brug for,” siger Carsten Terp.

Han tilføjer, at Videnscentret Live også er en god anledning til at mødes på kryds og tværs af de grænser, der gennemskærer civilsamfundet, og lære hinanden at kende.

“Det er jo tilfældighedernes spil, der gør, at man havner i en samtale, hvor man finder ud af, at man har nøjagtig de samme udfordringer som en person, man ikke kendte i forvejen, og at man faktisk kan lære af hinanden − eller måske endda tackle udfordringerne sammen. De tilfældigheder vil vi gerne sætte lidt i system,” siger Carsten Terp.

"Vi må ikke glemme hyggen"
Derfor er det ambitionen, at Videnscentret Live skal være et fast tilbagevendende socialt arrangement med fagligt indhold og masser af plads til at netværke.

“Vi tror fuldt og fast på, at vi kan øge den værdi, Civilsamfundets Videnscenter skaber, ved at kombinere vores aktiviteter på nettet med en fysisk dimension. Formålet med alt, hvad vi laver i videnscentret, er immervæk at styrke civilsamfundet,” siger Carsten Terp og tilføjer:

“Men det gør jo ikke noget, at det er lidt hyggeligt samtidig.”

Er du endnu ikke tilmeldt Civilsamfundets Videnscenters gratis nyhedsbrev, kan du gøre det her. Nyhedsbrevsmodtagere vil automatisk få en indbydelse til Videnscentret Live.

Forrige artikel Hvordan efterlever ngo’er selv de gode intentioner? Vi har spurgt tre Hvordan efterlever ngo’er selv de gode intentioner? Vi har spurgt tre Næste artikel Få overblikket: Altinget holder åbent hus hele valgkampen Få overblikket: Altinget holder åbent hus hele valgkampen
Fem organisationer: Her er, hvad vi lærte af 2020

Fem organisationer: Her er, hvad vi lærte af 2020

Q&A: Lukkede grænser, nedlukning og digital omstilling har defineret 2020. Men året bød også på et boom i frivillighed og fællesskab, ekstra puljer, borgerrettighedsprotester og ikke mindst globalt sammenhold. Læs her, hvad fem af de største NGO’er tager med fra det forgangne år.

Sådan kommer du i gang med corporate volunteering

Sådan kommer du i gang med corporate volunteering

FRIVILLIG I ARBEJDSTIDEN: En stærk fortælling, fleksibilitet og forståelse er vigtigt, når du skal overbevise en virksomhed om at investere tid i dit projekt. Læs med og lær, hvordan du skaber corporate volunteering.

Tre eksempler på corporate volunteering

Tre eksempler på corporate volunteering

INSPIRATION: Mentorordninger, undervisning og en hel fridag til at være frivillig. Corporate volunteering kommer i mange modeller og afskygninger. Her er tre eksempler på, hvordan erhvervslivet hjælper civilsamfundet.

Projekter skal turde tænke som virksomheder for at skabe forankring

Projekter skal turde tænke som virksomheder for at skabe forankring

FORANKRING: I civilsamfundet er man ofte så fokuseret på sin opgave, at man først tænker på forankring, kort tid før fondsmidlerne løber ud. Projekter skal se fremad og turde være mere som en forretning, siger organisatorer bag webinar om forankring.