Civilsamfundets Videnscenter går live: Kom og hør, hvordan du laver den gode fondsansøgning

LIVE: Få de bedste staldtips direkte fra hestens mund, når tre fonde fortæller, hvordan du og din forening bedst kreerer den gode ansøgning. Nordea-fonden, Egmont Fonden og Bikubenfonden er på scenen ved premieren på Videnscentret Live 25. april.

(OBS: Det er mere end et år siden, denne artikel er blevet redigeret. Vær derfor opmærksom på, at dele af indholdet kan være forældet)

Hvordan sikrer du, at din ansøgning passer ind i fondenes strategi? Og hvordan skal du tolke det fokus, som fondene beskriver på deres hjemmeside?

Mange fondsansøgere kender følelsen af at jagte det bedste match. For ingen har lyst til at spilde uger eller måneder på en ansøgning, som bliver afvist. Og det er der heldigvis råd for, for de danske fonde sidder ikke i et elfenbenstårn. De ønsker tidlig dialog med ansøgere, og de vil gerne være sparringspartner på ansøgninger. Sådan lød det i hvert fald fra Nordea-fonden og Egmont Fonden i denne artikel.

Fejring af flere nye tiltag
Civilsamfundets Videnscenter har taget fondene på ordet og inviteret Nordea-fonden, Egmont Fonden og Bikubenfonden på scenen ved premieren på Videnscentret Live 25. april i Altingets gård ved Ny Kongensgade 10 i København.

“Vi ved, at fondsansøgninger volder store kvaler for mange organisationer på tværs af hele civilsamfundet. Samtidig giver det fondene udfordringer, når de får ufokuserede ansøgninger. Så vi kom frem til, at den gode ansøgning var et oplagt tema at skyde vores nye live-arrangementer i gang med,” siger redaktør for Altinget: civilsamfund Carsten Terp.

Videnscentret Live er det seneste skud på stammen i de gratis tilbud fra Civilsamfundets Videnscenter til organisationerne i den tredje sektor. Det skal supplere artikler, undervisningsmaterialer og forskningsdatabase med en fysisk dimension, hvor ansatte og frivillige i civilsamfundet kan møde op og få svar på de spørgsmål, der er presserende for netop dem.

Det fysiske møde skaber forandring
“Vi kan af gode grunde ikke rumme alle tænkelige spørgsmål i de artikler, vi laver − dels fordi vi mangler viden om de konkrete forhold, de enkelte organisationer arbejder under, og dels af pladshensyn. Med Videnscentret Live inviterer vi alle til at komme forbi og få de svar, de har brug for,” siger Carsten Terp.

Han tilføjer, at Videnscentret Live også er en god anledning til at mødes på kryds og tværs af de grænser, der gennemskærer civilsamfundet, og lære hinanden at kende.

“Det er jo tilfældighedernes spil, der gør, at man havner i en samtale, hvor man finder ud af, at man har nøjagtig de samme udfordringer som en person, man ikke kendte i forvejen, og at man faktisk kan lære af hinanden − eller måske endda tackle udfordringerne sammen. De tilfældigheder vil vi gerne sætte lidt i system,” siger Carsten Terp.

"Vi må ikke glemme hyggen"
Derfor er det ambitionen, at Videnscentret Live skal være et fast tilbagevendende socialt arrangement med fagligt indhold og masser af plads til at netværke.

“Vi tror fuldt og fast på, at vi kan øge den værdi, Civilsamfundets Videnscenter skaber, ved at kombinere vores aktiviteter på nettet med en fysisk dimension. Formålet med alt, hvad vi laver i videnscentret, er immervæk at styrke civilsamfundet,” siger Carsten Terp og tilføjer:

“Men det gør jo ikke noget, at det er lidt hyggeligt samtidig.”

Er du endnu ikke tilmeldt Civilsamfundets Videnscenters gratis nyhedsbrev, kan du gøre det her. Nyhedsbrevsmodtagere vil automatisk få en indbydelse til Videnscentret Live.

Forrige artikel Hvordan efterlever ngo’er selv de gode intentioner? Vi har spurgt tre Hvordan efterlever ngo’er selv de gode intentioner? Vi har spurgt tre Næste artikel Få overblikket: Altinget holder åbent hus hele valgkampen Få overblikket: Altinget holder åbent hus hele valgkampen
Lær af Næstehjælperne: Sådan beskytter du sårbare facebookmedlemmer

Lær af Næstehjælperne: Sådan beskytter du sårbare facebookmedlemmer

Mere end 22.000 danskere er medlem af en lokal facebookgruppe under Næstehjælperne. Bevægelsen er en protest- og hjælpegruppe, der skaber forbindelse mellem fattige eller udsatte og andre, der har overskud til at hjælpe. Læs her, hvordan Susanne Jakobsen fra København varetager rollen som administrator.

Lær af Albertslund Kommune: Sådan gøder du et sundt og trygt naboskab

Lær af Albertslund Kommune: Sådan gøder du et sundt og trygt naboskab

Borgere, der tidligere frygtede hinanden, blev i Albertslund Kommune bragt i samme rum til en samtale om utryghed. Arbejdet resulterede i et styrket naboskab og det giver god mening i kriminalitetsforebyggelsen. Civilsamfundets ses som et forlængende led i forhold til myndighedernes indsats.

VELUX FONDEN: Personlige erfaringer skal spille større rolle i uddelinger

VELUX FONDEN: Personlige erfaringer skal spille større rolle i uddelinger

Et panel bestående af 11 personer, der selv har oplevet alvorlig psykisk mistrivsel, skal gøre VELUX FONDEN skarpere og mere præcise, når der skal uddeles projektmidler til nye indsatser. Panelet kan “forskubbe tyngdepunkter, vi ellers lægger vægt på”, siger programchef Vibeke Lybecker.  

10 gode råd: Sådan bliver du en (endnu) bedre ordstyrer på Folkemødet

10 gode råd: Sådan bliver du en (endnu) bedre ordstyrer på Folkemødet

Der er rift om publikums opmærksomhed på Folkemødet. Det stiller krav til ordstyrere og facilitatorer om at balancere og styre en debat, så folk bliver hængende. Sille van Loon og Solveig Hvidtfeldt fra Good Company Cph giver dig her tip og råd til, hvordan du sætter en krog i publikum. 

Nødhjælp på speed: “Putin triggede vores retfærdighedsfølelse”

Nødhjælp på speed: “Putin triggede vores retfærdighedsfølelse”

Da Rusland invaderede Ukraine følte mange danskere et behov for at hjælpe. På Amager opstod et nyt initiativ, der i dag forgrener sig til indsamlinger, legegrupper og en butik, hvor ukrainske flygtninge kan forsyne sig med donerede varer. Læs her, hvordan private kræfter tog et lynkursus i nødhjælp.

Interessevaretagelse: Find de stærke cases og kom ud af starthullerne i tide

Interessevaretagelse: Find de stærke cases og kom ud af starthullerne i tide

En god interessevaretager kender de politiske positioner i et forhandlingslokale og ved, hvornår man skal slå til. Simon Nyborg er mangeårig rådgiver for Enhedslisten og har siden været ansvarlig for Mødrehjælpens politiske kommunikation. Han giver her fem svar på, hvordan du kan forbedre din organisations interessevaretagelse.