Det lærer du i undervisningsforløbet

MÅLGRUPPE & INDHOLD: Undervisningsforløbet “Sådan hjælper frivillige bedst flygtninge med at lære dansk” henvender sig både til dig, der allerede er frivillig, og til dig, der ønsker at blive det. Forløbets indhold, øvelser og værktøjer er baseret på erfaringer fra hele Europa.

Foto: Dansk Flygtningehjælp
Julie Hjerl Hansen

Hvis du gerne vil lave frivilligt arbejde for flygtninge i det område, hvor du bor, kan du finde inspiration, gode råd og hjælp i dette undervisningsforløb.  

Målgruppe 
Undervisningsforløbet henvender sig både til dig, der allerede er frivillig, og til dig, der gerne vil være frivillig, men ikke ved, hvor du skal begynde. Det henvender sig til frivillige, der arbejder med en organisation, og til frivillige, der ønsker at organisere aktiviteter, der ledes af de frivillige selv. Forløbet er kort sagt for alle, der – uden at få løn for det – ønsker at give noget af deres tid til at støtte flygtninge i at lære dansk. 

Det får du ud af forløbet

  • Værktøjer, som støtter dig i at få mest muligt ud af dit frivillige arbejde, så det bliver så effektivt og nyttigt som muligt  
  • Overblik over nyttig viden om sprogtilegnelse
  • Metoder til at støtte flygtninge i at lære sprog
  • Øvelser, som giver dig mulighed for at reflektere over dine holdninger, færdigheder og tilgange  
  • Ideer til aktiviteter og innovativ sprogstøtte baseret på erfaringer fra hele Europa. 

Sådan bruger du undervisningsmaterialet  
Du kan tage hele undervisningsforløbet fra A til Z eller plukke de moduler ud, som du synes er mest relevante for dig netop nu. Det kan være en god idé med mellemrum at vende tilbage til undervisningsmaterialet eller dele af det, så din praksis bliver ved med at udvikle sig. 

Her kan du få overblik over indholdet i undervisningsforløbet og plukke de elementer ud, som er mest relevante for dig. 

Sådan er undervisningsforløbet blevet til   
Undervisningsmaterialet er baseret på materialer udviklet fra 2017-2019 i et samarbejde mellem Dansk Flygtningehjælp (Danmark), Caritas der Erzdiözese Wien (Østrig), CVO Volt (Belgien), EFA London (England) og Ibis (Tyskland).

Projektet er støttet af Den Europæiske Unions program Erasmus+ (se mere på www.volunteersinlanguagelearning.eu). Altinget har i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp bearbejdet det danske undervisningsmateriale, og Altinget har det fulde redaktionelle ansvar for indholdet. 

Du finder den fulde danske version af undervisningsmaterialet på www.altomintegration.dk, der er din indgang til Dansk Flygtningehjælps viden om sprog og integration.  

Kom videre til første del i modul 1 her: Fire fordele ved at involvere frivillige i sprogundervisning af flygtninge

Eller vend tilbage til indholdsfortegnelsen her.

Dokumentation

Sådan er undervisningsforløbet blevet til    
Dette undervisningsmateriale er baseret på materialer udviklet fra 2017-2019 i et samarbejde mellem Dansk Flygtningehjælp (Danmark), Caritas der Erzdiözese Wien (Østrig), CVO Volt (Belgien), EFA London (England) og IBIS (Tyskland). Projektet er støttet af Den Europæiske Unions program Erasmus+ (se mere på www.volunteersinlanguagelearning.eu). Altinget har i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp bearbejdet det danske undervisningsmateriale, og Altinget har det fulde redaktionelle ansvar for indholdet. 

Her finder du den oprindelige danske version af undervisningsmaterialet som pdf


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00