Du kan se din lokale stemmeseddel på Altinget

Inden du stemmer til kommune og region, kan du studere din egen stemmeseddel og alle de kandidater, der stiller op.

Dit valgkort er dukket op med posten. Men hvem skal du stemme på? Og hvem kan du overhovedet stemme på? 

De spørgsmål kan Altinget hjælpe dig med at svare på. Som led i vores kandidattest bringer vi også stemmesedlerne for samtlige 98 kommuner og fem regioner.

Derfor kan du med få klik få det fulde overblik over de kandidater, der er på stemmesedlen i netop din kommune og region.

Langt de fleste af dem har også udfyldt en profil, sådan at du ved endnu et klik kan læse om deres mærkesager, deres politik og deres foretrukne borgmester.

Hvis du selv har gennemført kandidattesten for din egen kommune, kan du også sammenligne dine egne svar med hver enkelt kandidat for at se, hvor I er enige og uenige.

Masser af lokallister

Stemmesedlen er en god måde at få det store overblik over, hvem der gerne vil være med til at præge beslutningerne i din kommune de kommende fire år.

Vidste du f.eks., at der alene i København er 27 lister at stemme på – lige fra Socialdemokratiet på liste A til Det Demokratiske Parti på liste 01 (kun bogstaverne S, W og X er ikke i brug i København).

Omvendt har både Læsø og Samsø blot seks lister at stemme på, mens Ærø byder på ni lister, heriblandt hele tre lokallister: Ærø Plus, Ærø i Centrum og Ærøs Fremtid.

En anden kommune med lokalliste er Ishøj, hvor den siddende borgmester, Ole Bjørstorp, har forladt Socialdemokratiet og stiftet sin egen Ishøjlisten. Benyt kandidattesten til at se, hvad han mener – og læs om dramaet i Ishøj her.

{{toplink}}

Forrige artikel Fra frivillig til professionel: Lær af Danmarks første foreningsudvikler  Fra frivillig til professionel: Lær af Danmarks første foreningsudvikler Næste artikel Regeringen lover foreninger delvis lettelse af bankbyrde inden næste sommer Regeringen lover foreninger delvis lettelse af bankbyrde inden næste sommer
Det etablerede civilsamfund bør lære af folkelige bevægelser

Det etablerede civilsamfund bør lære af folkelige bevægelser

Det civile samfund er i opbrud. Frem vokser et mylder af bevægelser, der vidner om stor lyst til folkelig deltagelse hos borgerne. De etablerede organisationer bør omfavne de nye bevægelser og komme tættere på det folkelige engagement, viser ny analyse fra Globalt Fokus. 

Borgerdrevet købmand skal være Feldballes bankende hjerte

Borgerdrevet købmand skal være Feldballes bankende hjerte

Med et unikt forretningskoncept slog købmandsbutikken Kooperativet på Syddjurs dørene op i sensommeren. Coop, lokale mikroproducenter og frivillige kræfter er hovedingredienserne i en ny butiksform, der arbejder for bæredygtighed og et styrket lokalsamfund. 

Sådan laver du en kooperativ virksomhed

Sådan laver du en kooperativ virksomhed

Få en bæredygtig idé, byg et fællesskab og krydr med en god portion optimisme og stædighed: Kooperationen, der er  arbejdsgiver- og interesseorganisation for kooperative og socialøkonomiske virksomheder, fortæller her, hvordan I starter en virksomhed drevet i fællesskab med andre.

Kommuner investerer i foreningsudvikling

Kommuner investerer i foreningsudvikling

DGI's hovedorganisation har besluttet at indgå endnu flere strategiske samarbejdsaftaler med landets kommuner. Som en udløber af den ambition spirer en tendens frem med professionelle foreningsudviklere finansieret delvist af kommuner. DGI Østjylland fortæller her om deres erfaring med foreningsudviklere.

Lær af andelsboligforeningen SABs grønne rejse

Lær af andelsboligforeningen SABs grønne rejse

En køreklar og detaljeret strategi er det vigtigste værktøj for at omstille en boligforening i en bæredygtig retning, mener formand for Sønderborg Andelsboligforening, Vivian Engelbredt.

Boligforeninger: Kom godt i gang med den bæredygtige omstilling

Boligforeninger: Kom godt i gang med den bæredygtige omstilling

Sønderborgs almene boligforeninger er midt i processen med at omstille deres boligmasse til en mere energivenlig og bæredygtig version. Her deler Torben Esbensen, rådgivende ingeniør bag projektet, ud af erfaringer og giver råd til, hvordan din boligforening kan følge det grønne fodspor.