Du kan se din lokale stemmeseddel på Altinget

Inden du stemmer til kommune og region, kan du studere din egen stemmeseddel og alle de kandidater, der stiller op.

Dit valgkort er dukket op med posten. Men hvem skal du stemme på? Og hvem kan du overhovedet stemme på? 

De spørgsmål kan Altinget hjælpe dig med at svare på. Som led i vores kandidattest bringer vi også stemmesedlerne for samtlige 98 kommuner og fem regioner.

Derfor kan du med få klik få det fulde overblik over de kandidater, der er på stemmesedlen i netop din kommune og region.

Langt de fleste af dem har også udfyldt en profil, sådan at du ved endnu et klik kan læse om deres mærkesager, deres politik og deres foretrukne borgmester.

Hvis du selv har gennemført kandidattesten for din egen kommune, kan du også sammenligne dine egne svar med hver enkelt kandidat for at se, hvor I er enige og uenige.

Masser af lokallister

Stemmesedlen er en god måde at få det store overblik over, hvem der gerne vil være med til at præge beslutningerne i din kommune de kommende fire år.

Vidste du f.eks., at der alene i København er 27 lister at stemme på – lige fra Socialdemokratiet på liste A til Det Demokratiske Parti på liste 01 (kun bogstaverne S, W og X er ikke i brug i København).

Omvendt har både Læsø og Samsø blot seks lister at stemme på, mens Ærø byder på ni lister, heriblandt hele tre lokallister: Ærø Plus, Ærø i Centrum og Ærøs Fremtid.

En anden kommune med lokalliste er Ishøj, hvor den siddende borgmester, Ole Bjørstorp, har forladt Socialdemokratiet og stiftet sin egen Ishøjlisten. Benyt kandidattesten til at se, hvad han mener – og læs om dramaet i Ishøj her.

{{toplink}}

Forrige artikel Fra frivillig til professionel: Lær af Danmarks første foreningsudvikler  Fra frivillig til professionel: Lær af Danmarks første foreningsudvikler Næste artikel Ny undersøgelse: Offentlige driftsmidler er langt de billigste penge at administrere for organisationer Ny undersøgelse: Offentlige driftsmidler er langt de billigste penge at administrere for organisationer
Lær af Næstehjælperne: Sådan beskytter du sårbare facebookmedlemmer

Lær af Næstehjælperne: Sådan beskytter du sårbare facebookmedlemmer

Mere end 22.000 danskere er medlem af en lokal facebookgruppe under Næstehjælperne. Bevægelsen er en protest- og hjælpegruppe, der skaber forbindelse mellem fattige eller udsatte og andre, der har overskud til at hjælpe. Læs her, hvordan Susanne Jakobsen fra København varetager rollen som administrator.

Lær af Albertslund Kommune: Sådan gøder du et sundt og trygt naboskab

Lær af Albertslund Kommune: Sådan gøder du et sundt og trygt naboskab

Borgere, der tidligere frygtede hinanden, blev i Albertslund Kommune bragt i samme rum til en samtale om utryghed. Arbejdet resulterede i et styrket naboskab og det giver god mening i kriminalitetsforebyggelsen. Civilsamfundets ses som et forlængende led i forhold til myndighedernes indsats.

VELUX FONDEN: Personlige erfaringer skal spille større rolle i uddelinger

VELUX FONDEN: Personlige erfaringer skal spille større rolle i uddelinger

Et panel bestående af 11 personer, der selv har oplevet alvorlig psykisk mistrivsel, skal gøre VELUX FONDEN skarpere og mere præcise, når der skal uddeles projektmidler til nye indsatser. Panelet kan “forskubbe tyngdepunkter, vi ellers lægger vægt på”, siger programchef Vibeke Lybecker.  

10 gode råd: Sådan bliver du en (endnu) bedre ordstyrer på Folkemødet

10 gode råd: Sådan bliver du en (endnu) bedre ordstyrer på Folkemødet

Der er rift om publikums opmærksomhed på Folkemødet. Det stiller krav til ordstyrere og facilitatorer om at balancere og styre en debat, så folk bliver hængende. Sille van Loon og Solveig Hvidtfeldt fra Good Company Cph giver dig her tip og råd til, hvordan du sætter en krog i publikum. 

Nødhjælp på speed: “Putin triggede vores retfærdighedsfølelse”

Nødhjælp på speed: “Putin triggede vores retfærdighedsfølelse”

Da Rusland invaderede Ukraine følte mange danskere et behov for at hjælpe. På Amager opstod et nyt initiativ, der i dag forgrener sig til indsamlinger, legegrupper og en butik, hvor ukrainske flygtninge kan forsyne sig med donerede varer. Læs her, hvordan private kræfter tog et lynkursus i nødhjælp.

Interessevaretagelse: Find de stærke cases og kom ud af starthullerne i tide

Interessevaretagelse: Find de stærke cases og kom ud af starthullerne i tide

En god interessevaretager kender de politiske positioner i et forhandlingslokale og ved, hvornår man skal slå til. Simon Nyborg er mangeårig rådgiver for Enhedslisten og har siden været ansvarlig for Mødrehjælpens politiske kommunikation. Han giver her fem svar på, hvordan du kan forbedre din organisations interessevaretagelse.