Gå på opdagelse i over 560 publikationer med civilsamfundsforskning

DIGITALT OPSLAGSVÆRK: Civilsamfundets Videnscenter er i gang med at opbygge et digitalt opslagsværk over nordisk civilsamfundsforskning. Nu er den danske del af opslagsværket klar til brug. Men vi har brug for dine input, så vi kan gøre opbygning, søgemaskine og så videre så brugbare som muligt.

(OBS: Det er mere end et år siden, denne artikel er blevet redigeret. Vær derfor opmærksom på, at dele af indholdet kan være forældet)

Savner du et sted, hvor du lynhurtigt kan få overblik over forskningen inden for dit felt? Civilsamfundets Videnscenter har forsøgt at gøre det let for dig.

Vi har kortlagt den nordiske civilsamfundsforskning og er i fuld gang med at opbygge et søgbart opslagsværk, hvor du let og hurtigt skal kunne finde forskningens svar på de spørgsmål, du går og tumler med.

Dansk del klar til brug
Nu er den danske del af opslagsværket klar til at blive taget i brug. Indtil videre indeholder opslagsværket mere end 560 forskningsartikler om civilsamfundsrelaterede emner – hvoraf langt de fleste er danske publikationer. 

Vi opdaterer løbende opslagsværket med nye publikationer i en kontinuerlig dialog og kontakt med relevante danske forskningsinstitutioner.  

Næste skridt bliver at fylde databasen med først svensk og dernæst norsk civilsamfundsforskning. 

Vi har brug for din hjælp
Men vi har brug for din hjælp til at gøre opslagsværket så godt som muligt. Vi håber derfor, at du vil klikke dig ind på Civilsamfundets Videnscenter, gå på opdagelse i den danske forskning og give os feedback på, hvordan opbygningen og søgemaskinen fungerer, så vi løbende kan forbedre betaversionen og gøre opslagsværket mere brugervenligt.

Feedback modtages derfor med stor tak på cvc@altinget.dk.

Forsker du i civilsamfundsspørgsmål?
Hvis du selv forsker i civilsamfundsspørgsmål og har udgivet relevante publikationer, som endnu ikke er med i opslagsværket, må du meget gerne tippe os ved at udfylde formularen nederst på siden her.

Tøv heller ikke med at skrive til os, hvis du har kendskab til andre publikationer, som du også mener bør være at finde i opslagsværket.

Få forskningsnyheder og -overblik i din indbakke
Hvis du interesserer dig for civilsamfundsforskning, kan du her gratis tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev, hvor vi cirka en gang i kvartalet holder dig opdateret om den nyeste forskning inden for emner som frivillighed, samskabelse og foreningsliv.

 

Civilsamfundets Videnscenter er støttet af Tuborgfondet, men har redaktionel uafhængighed.

Forrige artikel Lader vi os forføre af idéen om sociale investeringer? Vi er gået til forskningen for at finde svar Lader vi os forføre af idéen om sociale investeringer? Vi er gået til forskningen for at finde svar Næste artikel Ny, spændende civilsamfundsforskning – få overblik her Ny, spændende civilsamfundsforskning – få overblik her
Trækker det op til uvejr? Sådan bremser du en ulmende mediestorm

Trækker det op til uvejr? Sådan bremser du en ulmende mediestorm

Som organisation i civilsamfundet lever man i høj grad af sin egen troværdighed, og en alvorlig mediesag kan koste både medlemmer og samarbejdspartnere. Bliv klogere på mediestorme, og hvordan du bedst bremser en krise, inden den gør stor skade.

Når stormen brager: Her er din tjekliste

Når stormen brager: Her er din tjekliste

Når en mediestorm rammer, står din organisation i en alarmsituation, der kræver øjeblikkelig handling. Her har du kommunikationsekspert Henrik Kragelunds tjekliste til, hvordan du hurtigt kommer på den anden side af krisen.

Guide: Sæt aftryk på kommunalpolitikken

Guide: Sæt aftryk på kommunalpolitikken

Civilsamfundsorganisationer har et uudnyttet spillerum, og med kommunalvalget lige rundt om hjørnet, kan det give god mening at arbejde med at få mere indflydelse på den lokalpolitiske dagsorden. Det siger Maria Steno, medforfatter til bogen 'Lokal Lobbyisme'.

Skab lokale forandringer: Lær af naturelskerne i Furesø

Skab lokale forandringer: Lær af naturelskerne i Furesø

Man kan tage ved lære af Danmarks Naturfredningsforening i Furesø, når det kommer til at arbejde lokalpolitisk. De har i samarbejde med lokale ildsjæle og Furesø Kommune startet initiativet Vilde haver, som skal sikre mere biodiversitet.

Ledelse: Lær at dirigere bæredygtige samfundsløsninger frem

Ledelse: Lær at dirigere bæredygtige samfundsløsninger frem

Komplekse samfundsproblemer kræver fælles og systematisk ledelse på tværs af civilsamfund, det private og det offentlige Danmark. To nye uddannelser sætter ledelse af systemisk forandring og social innovation på programmet dette efterår.

Gode råd: Hjælp den sociale innovation på vej

Gode råd: Hjælp den sociale innovation på vej

Bliv bedre til at tage livtag med komplekse samfundsproblemer. Civilsamfundets Videnscenter har bedt Anders Folmer Buhelt fra Akademiet for Social Innovation og Anne-Mette Steinmeier fra Mobilize om gode råd til, hvordan du som leder tænker social innovation ind i din organisation.

På vej mod en ny normal: Gode råd til NGO-ledere i en ny corona-tid

På vej mod en ny normal: Gode råd til NGO-ledere i en ny corona-tid

Selvom coronapandemien for mange ledere har skabt frustration, ineffektivitet og overarbejde, så har den også bragt ny læring, tidsbesparelser og gode idéer til bordet. Ledelsesspecialist Pia Friberg Krejsager guider til god coronaledelse i dag og i fremtiden.