Indhold i undervisningsforløbet: Sådan hjælper frivillige bedst flygtninge med at lære dansk

INDHOLDSFORTEGNELSE: I dette undervisningsforløb lærer du, hvordan frivillige på forskellige måder kan støtte flygtninge med at lære dansk. Undervisningsforløbet er inddelt i tre moduler og består blandt andet af øvelser, tjeklister, gode råd, videoforelæsninger og quizzer. Forløbet kan tages fra A til Z, eller du kan plukke de elementer ud, som er mest relevante for dig.

Foto: Dansk Flygtningehjælp
Julie Hjerl Hansen

Flygtninge møder mange udfordringer, når de kommer til et nyt land. Men noget af det vigtigste for dem er normalt at lære sproget, fordi sprog er nøglen til at finde sig til rette, opbygge nye netværk og udtrykke sig.

Selvom professionelle sprogundervisere er absolut nødvendige, lærer man ikke kun sprog i et klasselokale. Jo flere muligheder der er for at øve sig på det nye sprog, jo bedre.

Frivillige er en yderst værdifuld ressource i sprogtilegnelsen, fordi frivillige blandt andet kan agere samtalepartnere, hjælpe til i klasselokalet, tage på ture og udflugter med flygtningene og inddrage dem i aktiviteter og foreningsliv.  

I dette undervisningsforløb lærer du, hvordan frivillige på forskellige måder kan støtte flygtninge med at lære dansk, og hvordan man bedst retter fejl og støtter sprogtilegnelsen.  

Undervisningsforløbet kan enten tages fra A til Z, eller du kan plukke de elementer ud, som er mest relevante for dig.


Indhold i undervisningsforløbet:  

INTRO 


MODUL 1: Hvad kan du som frivillig bidrage med i sprogundervisningen af flygtninge? Og er det overhovedet noget for dig?


MODUL 2: Hvordan hjælper du som frivillig bedst med sprogtilegnelsen? 

MODUL 3: Ideer til aktiviteter og innovativ sprogstøtte  

 

Hjælp os med at gøre fremtidige undervisningsforløb endnu bedre
Når du er færdig med undervisningsforløbet – eller de dele af det, som er relevante for dig – håber vi, at du har lyst til at hjælpe os med at svare på tre spørgsmål om forløbet, så vi kan justere og forbedre fremtidige undervisningsforløb:

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00