Lær af Mads Roke Clausen og Vibe Klarups største fejl som ledere i civilsamfundet

Mads Outzen

BEKENDELSER: På Altingets ledelseskonference fortalte tidligere direktører for Mødrehjælpen og Danner om deres største fejl som ledere i civilsamfundet. Mads Roke Clausen fejlede i integrationen under flygtningekrisen og med Vibe Klarups fokus på professionalisering mistede Danner sin vigtige stemme i debatten.

Det var i videndelingens tegn, at Altinget i sidste uge afholdt konference om ledelse i civilsamfundet. Nogle af civilsamfundets frontfigurer delte blandt andet ud af deres største fejl som ledere i cilvilsamfundet. 

“Jeg synes faktisk, at det, jeg var med til at starte, har haft en afgørende ringe effekt på det felt som handler om vold mod kvinder, sagde Vibe Klarup , tidligere direktør i Danner.

Hun mener ikke længere, der er en stemme i Danmark, som er markant og mobiliserende, og som siger nej til vold mod kvinder.

“Langt de fleste krisecentre i Danmark er nu alene blevet sociale organisationer, der leverer et produkt til kommunerne. Fortalerrollen er forsvundet, og jeg tænker, at jeg var med til at introducere en professionalisering, som er gået amok.”

Sofapolitik og svære løfter
Også den forhenværende direktør i Mødrehjælpen og nuværende formand for Frivilligrådet, Mads Roke Clausen deler ud af de fejl, som han har begået i sit virke som direktør.

“Da jeg forlod Mødrehjælpen i 2017, var frivilligkorpset lige så hvidt (fyldt med etniske danskere, red.), som da flygtningekrisen opstod. Jeg fejlede ved at forpligte min organisation til noget, som krævede et meget længere løb, og jeg var med i sådan noget sofapolitik,” siger Mads Roke Clausen.

Han mener ikke, at han fik løst den integrationsopgave, som han forpligtede sig selv og sin organisation til under flygtningekrisen. En opgave, som var afgørende, men som ledelsen ikke formåede at bære ned igennem organisationen.

Se videoen i toppen af artiklen og lær af Vibe Klarup og Mads Roke Clausens fejl. Og hør samtidig, hvad de to forhenværende direktører selv ville gøre anderledes i en lignende situation i dag.

Forrige artikel LMS-direktør efter turnaround: Jeg gik i praktik hos konkurrenterne for at skabe samarbejder LMS-direktør efter turnaround: Jeg gik i praktik hos konkurrenterne for at skabe samarbejder Næste artikel Sådan vendte Fejø fraflytning til tilflytning Sådan vendte Fejø fraflytning til tilflytning
Stine Bosse om civilsamfundet efter corona: Flere fusioner og ingen lette penge

Stine Bosse om civilsamfundet efter corona: Flere fusioner og ingen lette penge

CORONALÆRING: Erhvervskvinden Stine Bosse ser tilbage på tre måneders krisehåndtering i diverse bestyrelser. Hun ser et civilsamfund med behov for flere fusioner, mindre greenwashing og meget mere fokus på virksomhedspartnerskaber med reel impact for begge parter. Og så er det i øvrigt slut med nemme penge og dovne bestyrelser, mener hun.

Overblik: Sådan har coronakrisen presset det globale civilsamfund

Overblik: Sådan har coronakrisen presset det globale civilsamfund

UNDER PRES: Censur, overvågning, indskrænkning af forsamlingsfrihed og tilbageholdelse af aktivister. Coronakrisens undtagelsestilstande har presset civilsamfundet i mange dele af verden og indskrænket civilsamfundets globale råderum. Mandeep Tiwana, som er programchef i den globale alliance af civilsamfundsorganisationer, Civicus, giver her en overflyvning. 

Gode råd: Lær af Dansk Røde Kors’ indsats under coronakrisen

Gode råd: Lær af Dansk Røde Kors’ indsats under coronakrisen

EN HJÆLPENDE HÅND: At lave informationskampagne eller drive egentlige sygehuse og sundhedsklinikker i udviklingslande er ikke noget, man bare lige gør. Og slet ikke når en krise raser. Her fortæller Dansk Røde Kors om at navigere i en verdensomspændende pandemi og giver gode råd, hvis du vil gøre en forskel ude i verden.

Sådan faciliterer du det gode virtuelle møde

Sådan faciliterer du det gode virtuelle møde

MØDELEDELSE: Møderne er rykket online, og tekniske vanskeligheder og sociale barrierer skal håndteres rundtom i det civile Danmark. Civilsamfundets Videnscenter har derfor bedt en professionel mødeledeler om hans bedste bud på god virtuel mødeledelse i en coronatid. Så hæng på, og bliv dus med alt fra energizers til break-outs og dyk ned i den store guide om virtuelle møder.

Sådan holder Aalborg Kommune hånden under sit foreningsliv

Sådan holder Aalborg Kommune hånden under sit foreningsliv

BEST PRACTICE: Forvaltningen i Aalborg Kommune fik hurtigt politisk opbakning til at komme økonomisk trængte foreninger og ngo’er til hjælp under coronakrisen. Lær her af, hvordan Aalborg Kommune tackler de udfordringer, covid-19 har medført for civilsamfundet.

Dansk Blindesamfund ringer til 7.000 medlemmer: “De skal vide, vi er der for dem”

Dansk Blindesamfund ringer til 7.000 medlemmer: “De skal vide, vi er der for dem”

DINGELING: Da Mette Frederiksen 11. marts lukkede Danmark ned, besluttede Dansk Blindesamfund at ringe til samtlige 7.000 medlemmer for at høre, hvad organisationen kunne gøre for dem. "De her samtaler er så værdifulde, at det er svært at sætte ord på," fortæller en regionskonsulent. Her er Dansk Blindesamfunds lavpraktiske håndtering af coronakrisen.

Lær for Livet: Udsatte børn får ekstra skolehjælp under coronakrisen

Lær for Livet: Udsatte børn får ekstra skolehjælp under coronakrisen

NYTÆNKNING: Når skoler lukkes som følge af coronakrisen, rammer det udsatte og anbragte børn hårdest. Med telefoniske livliner, bogpakker og en faglig styrkelse af de mentorer, der løbende følger børnene, har Læringsprogrammet Lær for Livet sat alle sejl til for at bevare kontakten og styrke skolegangen for alle børn og unge i programmet.

Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

LÅNEGARANTI: Med en lånegaranti på 20 millioner kroner spænder Trygfonden et sikkerhedsnet ud under kriseramte sociale virksomheder. Det vil forhindre konkurser, men branchen har stadig brug for hjælp fra staten, mener Selveje Danmark.