Lær af Mads Roke Clausen og Vibe Klarups største fejl som ledere i civilsamfundet

BEKENDELSER: På Altingets ledelseskonference fortalte tidligere direktører for Mødrehjælpen og Danner om deres største fejl som ledere i civilsamfundet. Mads Roke Clausen fejlede i integrationen under flygtningekrisen og med Vibe Klarups fokus på professionalisering mistede Danner sin vigtige stemme i debatten.

Foto: Mads Outzen/Altinget
Mads OutzenClaus Nordahl

Det var i videndelingens tegn, at Altinget i sidste uge afholdt konference om ledelse i civilsamfundet. Nogle af civilsamfundets frontfigurer delte blandt andet ud af deres største fejl som ledere i cilvilsamfundet. 

“Jeg synes faktisk, at det, jeg var med til at starte, har haft en afgørende ringe effekt på det felt som handler om vold mod kvinder, sagde Vibe Klarup , tidligere direktør i Danner.

Hun mener ikke længere, der er en stemme i Danmark, som er markant og mobiliserende, og som siger nej til vold mod kvinder.

“Langt de fleste krisecentre i Danmark er nu alene blevet sociale organisationer, der leverer et produkt til kommunerne. Fortalerrollen er forsvundet, og jeg tænker, at jeg var med til at introducere en professionalisering, som er gået amok.”

Sofapolitik og svære løfter
Også den forhenværende direktør i Mødrehjælpen og nuværende formand for Frivilligrådet, Mads Roke Clausen deler ud af de fejl, som han har begået i sit virke som direktør.

“Da jeg forlod Mødrehjælpen i 2017, var frivilligkorpset lige så hvidt (fyldt med etniske danskere, red.), som da flygtningekrisen opstod. Jeg fejlede ved at forpligte min organisation til noget, som krævede et meget længere løb, og jeg var med i sådan noget sofapolitik,” siger Mads Roke Clausen.

Han mener ikke, at han fik løst den integrationsopgave, som han forpligtede sig selv og sin organisation til under flygtningekrisen. En opgave, som var afgørende, men som ledelsen ikke formåede at bære ned igennem organisationen.

Se videoen i toppen af artiklen og lær af Vibe Klarup og Mads Roke Clausens fejl. Og hør samtidig, hvad de to forhenværende direktører selv ville gøre anderledes i en lignende situation i dag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Roke Clausen

Direktør, Landsorganisationen for sociale tilbud, bestyrelsesmedlem, Bikubenfonden og Liljeborgfonden
cand.scient.adm. (RUC 1997), Diploma in Organisational Leadership (University of Oxford 2017)

Vibe Klarup

Generalsekretær, Amnesty International Danmark, formand, Foreningen Folkemødet
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1996)

0:000:00