Lær af Mads Roke Clausen og Vibe Klarups største fejl som ledere i civilsamfundet

BEKENDELSER: På Altingets ledelseskonference fortalte tidligere direktører for Mødrehjælpen og Danner om deres største fejl som ledere i civilsamfundet. Mads Roke Clausen fejlede i integrationen under flygtningekrisen og med Vibe Klarups fokus på professionalisering mistede Danner sin vigtige stemme i debatten.

Det var i videndelingens tegn, at Altinget i sidste uge afholdt konference om ledelse i civilsamfundet. Nogle af civilsamfundets frontfigurer delte blandt andet ud af deres største fejl som ledere i cilvilsamfundet. 

“Jeg synes faktisk, at det, jeg var med til at starte, har haft en afgørende ringe effekt på det felt som handler om vold mod kvinder, sagde Vibe Klarup , tidligere direktør i Danner.

Hun mener ikke længere, der er en stemme i Danmark, som er markant og mobiliserende, og som siger nej til vold mod kvinder.

“Langt de fleste krisecentre i Danmark er nu alene blevet sociale organisationer, der leverer et produkt til kommunerne. Fortalerrollen er forsvundet, og jeg tænker, at jeg var med til at introducere en professionalisering, som er gået amok.”

Sofapolitik og svære løfter
Også den forhenværende direktør i Mødrehjælpen og nuværende formand for Frivilligrådet, Mads Roke Clausen deler ud af de fejl, som han har begået i sit virke som direktør.

“Da jeg forlod Mødrehjælpen i 2017, var frivilligkorpset lige så hvidt (fyldt med etniske danskere, red.), som da flygtningekrisen opstod. Jeg fejlede ved at forpligte min organisation til noget, som krævede et meget længere løb, og jeg var med i sådan noget sofapolitik,” siger Mads Roke Clausen.

Han mener ikke, at han fik løst den integrationsopgave, som han forpligtede sig selv og sin organisation til under flygtningekrisen. En opgave, som var afgørende, men som ledelsen ikke formåede at bære ned igennem organisationen.

Se videoen i toppen af artiklen og lær af Vibe Klarup og Mads Roke Clausens fejl. Og hør samtidig, hvad de to forhenværende direktører selv ville gøre anderledes i en lignende situation i dag.

Forrige artikel LMS-direktør efter turnaround: Jeg gik i praktik hos konkurrenterne for at skabe samarbejder LMS-direktør efter turnaround: Jeg gik i praktik hos konkurrenterne for at skabe samarbejder Næste artikel Sådan vendte Fejø fraflytning til tilflytning Sådan vendte Fejø fraflytning til tilflytning
Sådan håndterer du paradokserne i frivilligledelse

Sådan håndterer du paradokserne i frivilligledelse

FRIVILLIGLEDELSE: Ledelse af frivillige er fyldt med paradokser, mener ErhvervsPhD ved Roskilde Universitet Jonas Hedegaard. Her er hans bud på, hvordan organisationer kan skabe mening og retning, når værdier, motivation og mål kan være i konflikt.

Steen Hildebrandt om civilsamfundet: Der er brug for simpel oprydning 

Steen Hildebrandt om civilsamfundet: Der er brug for simpel oprydning 

EFTERSYN: Indfør et årligt værdieftersyn på chefgangene i de danske civilsamfundsorganisationer, lyder opfordringen fra ledelsesekspert Steen Hildebrandt. Han efterspørger selvransagelse og et kritisk blik på ledelsesforhold og -kultur med hjælp fra uvildige eksperter.

Bosse: Vi skal turde lønne vores ngo-direktører ordentligt

Bosse: Vi skal turde lønne vores ngo-direktører ordentligt

LØNFORHØJELSE: Skal civilsamfundssektoren løftes, skal bestyrelserne lønne direktørerne bedre. Sådan lød den klare melding fra Stine Bosse, der i en paneldebat om ledelse i civilsamfundet hos Altinget ville have de danske ngo-bestyrelser til lommerne for at rekruttere gode ledere, som kan udvikle sektoren.

Typiske konflikter i foreningslivet og gode råd til at løse dem

Typiske konflikter i foreningslivet og gode råd til at løse dem

GODE RÅD: Konflikter bliver lettere personlige i foreningslivet, siger Julia Bjerre Hunt, som underviser i konflikthåndtering og ledelse af frivillige. Her gennemgår hun nogle af de typiske årsager til konflikter i foreningslivet og giver gode råd til at håndtere dem. 

Gode råd og værktøjer til at håndtere konflikter i frivillige foreninger

Gode råd og værktøjer til at håndtere konflikter i frivillige foreninger

KONFLIKTLØSNING: Hvordan eskalerer en uenighed til en konflikt? Og hvad gør man, når en medfrivillig fortæller én om en konflikt, han eller hun selv har? I frivilligt arbejde, hvor alle brænder for sagen, opstår konflikter let. Her får du baggrundsviden om konflikters dynamik og værktøjer til at forebygge og nedtrappe dem. 

Øvelse: Sådan laver I et konfliktberedskab i jeres forening

Øvelse: Sådan laver I et konfliktberedskab i jeres forening

VÆRKTØJ: Det er en god idé allerede i fredstid at lave et sæt spilleregler for, hvordan I håndterer konflikter i jeres forening. Her får du en øvelse, som kan hjælpe jer i gang. Øvelsen er et uddrag af Ingerfairs bog "Sådan leder du frivillige i forskellige situationer".