Lær af Mads Roke Clausen og Vibe Klarups største fejl som ledere i civilsamfundet

BEKENDELSER: På Altingets ledelseskonference fortalte tidligere direktører for Mødrehjælpen og Danner om deres største fejl som ledere i civilsamfundet. Mads Roke Clausen fejlede i integrationen under flygtningekrisen og med Vibe Klarups fokus på professionalisering mistede Danner sin vigtige stemme i debatten.

Det var i videndelingens tegn, at Altinget i sidste uge afholdt konference om ledelse i civilsamfundet. Nogle af civilsamfundets frontfigurer delte blandt andet ud af deres største fejl som ledere i cilvilsamfundet. 

“Jeg synes faktisk, at det, jeg var med til at starte, har haft en afgørende ringe effekt på det felt som handler om vold mod kvinder, sagde Vibe Klarup , tidligere direktør i Danner.

Hun mener ikke længere, der er en stemme i Danmark, som er markant og mobiliserende, og som siger nej til vold mod kvinder.

“Langt de fleste krisecentre i Danmark er nu alene blevet sociale organisationer, der leverer et produkt til kommunerne. Fortalerrollen er forsvundet, og jeg tænker, at jeg var med til at introducere en professionalisering, som er gået amok.”

Sofapolitik og svære løfter
Også den forhenværende direktør i Mødrehjælpen og nuværende formand for Frivilligrådet, Mads Roke Clausen deler ud af de fejl, som han har begået i sit virke som direktør.

“Da jeg forlod Mødrehjælpen i 2017, var frivilligkorpset lige så hvidt (fyldt med etniske danskere, red.), som da flygtningekrisen opstod. Jeg fejlede ved at forpligte min organisation til noget, som krævede et meget længere løb, og jeg var med i sådan noget sofapolitik,” siger Mads Roke Clausen.

Han mener ikke, at han fik løst den integrationsopgave, som han forpligtede sig selv og sin organisation til under flygtningekrisen. En opgave, som var afgørende, men som ledelsen ikke formåede at bære ned igennem organisationen.

Se videoen i toppen af artiklen og lær af Vibe Klarup og Mads Roke Clausens fejl. Og hør samtidig, hvad de to forhenværende direktører selv ville gøre anderledes i en lignende situation i dag.

Forrige artikel LMS-direktør efter turnaround: Jeg gik i praktik hos konkurrenterne for at skabe samarbejder LMS-direktør efter turnaround: Jeg gik i praktik hos konkurrenterne for at skabe samarbejder Næste artikel Sådan vendte Fejø fraflytning til tilflytning Sådan vendte Fejø fraflytning til tilflytning
Bikubenfonden: Driftsmidler er ikke længere et fyord

Bikubenfonden: Driftsmidler er ikke længere et fyord

For fire år siden satte Bikubenfonden en ny kurs. I bestræbelsen på at skabe varige forandringer for udsatte unge fordeler fonden i dag sine fondsmidler på færre projekter med længere levetid. Den nye strategi betyder, at samarbejdspartnernes udgifter til drift er noget, man taler åbent og ærligt om, siger chef for socialområdet, Sine Egede. 

Blockchain er ingen mirakelkur – her er hvorfor

Blockchain er ingen mirakelkur – her er hvorfor

HYPE: Blockchain belaster klimaet, skaber udfordringer i forhold til privatlivslovgivning og sikrer ikke nødvendigvis mod menneskeligt fusk. Trods hypen er teknologien endnu præget af meget usikkerhed, fordi den endnu er på et tidligt stadie. Altinget gennemgår en række svagheder, du skal være opmærksom på. 

Forstå blockchain på tre minutter

Forstå blockchain på tre minutter

GUIDE: Har du styr på Smart Contracts, krypterede blokke og distribuerede netværk? Hvis ikke, så læs med, og lad os føre dig ind i en verden af blockchains − en teknologi, der måske vil revolutionere civilsamfundet.

Sådan fremtryller Unicef velgørenhedsmidler ud af det blå

Sådan fremtryller Unicef velgørenhedsmidler ud af det blå

DIGITALT TRYLLERI: En platform, hvor man kan donere kryptovaluta til fattige børn helt gratis og en digital møntenhed, hvor værdien bestemmes af gode gerninger. Læs med om de største udfordringer, Unicef har løst med blockchain.

10 gode råd: Sådan taler du som NGO din sag over for magthavere

10 gode råd: Sådan taler du som NGO din sag over for magthavere

FORTALERVIRKSOMHED: Indtag ekspertrollen, udvis diplomatisk sans og tænk dig om, før du kontakter pressen. Sådan lyder nogle af de gode råd fra ærespræsident i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm og public affairs- og kommunikationsrådgiver Benny Damsgaard. 

Fortalervirksomhed: Sådan forbereder du din indsats trin for trin

Fortalervirksomhed: Sådan forbereder du din indsats trin for trin

GUIDE: Som NGO kan man arbejde strategisk med at påvirke politiske processer, uanset om de magthavere, man vil bearbejde, befinder sig i et tredjeverdensland, på Christiansborg eller i en rådhussal i Vestjylland. Her tegner partner i Strategihouse.dk Morten Ronnenberg Møller de overordnede linjer, når en organisation skal tilrettelægge sin fortalervirksomhed.

Er de frivilliges engagement blevet mere episodisk og mindre stabilt? Vi er gået til forskningen for at finde svar

Er de frivilliges engagement blevet mere episodisk og mindre stabilt? Vi er gået til forskningen for at finde svar

FORSKNINGSFORMIDLING: Ifølge Center for Frivilligt Socialt Arbejde er andelen af faste frivillige faldet de seneste to år, mens den episodiske frivillighed er vokset. Hvis danskernes frivillige engagement er i forandring, kan det få store konsekvenser for foreningslivet. Vi har derfor fået to professorer til at se nærmere på, om der faktisk er en tendens. “Det er nemt at gå med den pessimistiske fortælling. Spørgsmålet er bare, om det er rigtigt, for der er en alternativ mulighed for fortolkning,” siger Lars Skov Henriksen. 

Gå på opdagelse i over 560 publikationer med civilsamfundsforskning

Gå på opdagelse i over 560 publikationer med civilsamfundsforskning

DIGITALT OPSLAGSVÆRK: Civilsamfundets Videnscenter er i gang med at opbygge et digitalt opslagsværk over nordisk civilsamfundsforskning. Nu er den danske del af opslagsværket klar til brug. Men vi har brug for dine input, så vi kan gøre opbygning, søgemaskine og så videre så brugbare som muligt.

Ti gode råd: Sådan engagerer du unge frivillige

Ti gode råd: Sådan engagerer du unge frivillige

GODE RÅD: Unge er kreative, får et væld af originale ideer, og der er kort fra tanke til handling. Med andre ord en kæmpe ressource for civilsamfundet. Men hvordan engagerer man bedst en flygtig ungdomsgeneration, hvor også uddannelse, sociale medier og venner kæmper om deres opmærksomhed? Her får du ti gode råd.

Projekthåndbog til unge kulturskabere: Sådan skaber du det gode projektteam

Projekthåndbog til unge kulturskabere: Sådan skaber du det gode projektteam

BOGGUDDRAG:"HACK DET!" er en projekthåndbog til unge kulturskabere, som beskriver, hvordan kulturprojekter bevæger sig fra A til Z. Bogen indeholder en række værktøjer til projektledelse, ideudvikling, organisering, markedsføring m.m. Her får du et uddrag fra bogen om, hvordan man skaber et godt projektteam.