LMS-direktør efter turnaround: Jeg gik i praktik hos konkurrenterne for at skabe samarbejder

LEDELSE: Laila Walther blev direktør for en kriseramt forening med et elendigt image. Praktik blandt konkurrenterne og en frygtelig masse kaffemøder blev den store game changer, fortæller direktøren for Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade.

Da Laila Walther satte sig i direktørstolen i LMS 1. december 2018 var hun godt klar over, at foreningens overlevelse hang i en tynd tråd. Kritiske artikler havde fået den forhenværende direktør og bestyrelsesformand til at gå af, og store dele af foreningens interessenter havde et problematisk forhold til foreningen.

Ved altingets konference om ledelse i civilsamfundet åbnede Laila Walther op for, hvordan hun og resten af medarbejderstaben har forsøgt at arbejde sig ud af den krise, foreningen var havnet i.  

“Der var økonomiske problemer, der manglede en strategi og der var et kritisk blik fra omverdenen. Det var jeg nødt til meget hurtigt at gøre noget ved. Jeg vidste, jeg havde et åbent vindue som ny i organisationen, så jeg var hurtig til at invitere mig ud til alle dem, jeg overhovedet kunne,” siger Laila Walther.

Ved hvert møde fremsatte Laila Walther et usædvanligt tilbud: Hun tilbød at gå i praktik i de andre organisationer og aktører.

“Det var ikke kun for at sende et signal, det var først og fremmest for at lære. Spiseforstyrrelse og selvskade er ikke en del af min indre faglighed, så det var lige så meget for at vise, at jeg gerne ville lære og for at vise en ydmyghed overfor de andres faglighed. Det blevet taget meget positivt imod,” siger Laila Walther

Du skal kende dine interessenter
De mange kaffemøder og praktikker har været altafgørende i Laila Walthers og resten af organisationens genopretning af foreningen, fortæller direktøren.

“LMS har tidligere været meget kritiske, og det har måske ikke altid hvilet på en meget tung faglighed. Her synes jeg, det er sindssygt vigtigt, at man som patientforening først og fremmest står på fagligheden. Viden og faglighed er det, du kan generere talsmandsvirksomhed og talerør på baggrund af. Du kan ikke gøre det, hvis du ikke helt præcist ved, hvad andre tilbyder. Så bliver man utroværdig,” siger Laila Walther.

I videoen ovenfor kan du se Laila Walther fortælle om, hvordan hun og resten af organisationen har kæmpet sig ud af en dyb krise, som var tæt på at sende foreningen i graven.

Forrige artikel For et år siden lå LMS i ruiner: Nu er der grøn smiley og overskud For et år siden lå LMS i ruiner: Nu er der grøn smiley og overskud Næste artikel Lær af Mads Roke Clausen og Vibe Klarups største fejl som ledere i civilsamfundet Lær af Mads Roke Clausen og Vibe Klarups største fejl som ledere i civilsamfundet
Medlemsfest: Voks med omtanke

Medlemsfest: Voks med omtanke

VÆKST: Det er grundlæggende positivt, at civilsamfundets organisationer vokser i medlemstal. For de øgede medlemsindtægter baner vejen for nye initiativer og virkelyst. Men vokseværket kommer også med en pris, og det er ikke sikkert, at din organisation får de politiske muskler, du drømmer om. 

Sådan mangedoblede Lungeforeningen sit medlemstal

Sådan mangedoblede Lungeforeningen sit medlemstal

BEST PRACTICE: På ti år har den lettere hensygnende Lungeforening genopfundet sig selv og sat afgørende aftryk til gavn for Danmarks lungesyge patienter. Succesen kan måles i foreningens medlemsskare, der på ti år er vokset fra 4.600 til over 22.000 medlemmer. Direktør Anne Brandt tager os her med på foreningens udviklingsrejse. 

Sådan får du dit event, indsats eller projekt i mål

Sådan får du dit event, indsats eller projekt i mål

GUIDE: Fra fonde, bestyrelser og kommunale samarbejdspartnere bliver der i stigende grad stillet krav til civilsamfundets evne til at lede og styre projekter. Birgitte Urban Nielsen fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde underviser i projektstyring og introducerer dig her til, hvordan du planlægger et projekt, så du når dit slutmål. 

Projektledelse: Sådan sammensætter du det gode team

Projektledelse: Sådan sammensætter du det gode team

GUIDE: Som projektleder er du kaptajnen på skibet, der udstikker retningen og motiverer dit team. Ekspert i projektledelse Kirsten Nielsen mener, at nøglen til et teams succes ligger hos netop projektlederen. Hun giver her en karakteristik af de roller og typer, projektlederen skal være opmærksom på i sit arbejde.

Nordea-fonden: Derfor skærper vi projektledernes kompetencer

Nordea-fonden: Derfor skærper vi projektledernes kompetencer

INSPIRATION: I 2019 prøvede Nordea-fonden noget nyt. Fonden samlede 18 projektledere på tværs af de mange projekter, fonden hvert år støtter, og gav dem undervisning i, hvordan man bliver en endnu bedre projektleder. Kurset var populært, og flere projektledere stod forgæves i kø. Til foråret får 20 nye projektledere muligheden.

Stine Bosse i ledelses-podcast: Få nu styr på jeres kasketter

Stine Bosse i ledelses-podcast: Få nu styr på jeres kasketter

SEKTOR 3: Hvordan undgår man spaghetti på ledelsesgangene i civilsamfundsorganisationer? Klare aftaler om rollefordelingen mellem bestyrelse og daglig ledelse er et must, lyder det fra Stine Bosse og Laura Auken i Altingets ledelses-podcast, Sektor 3.

Podcast: Ledelse i krydsfeltet mellem godhed og industri

Podcast: Ledelse i krydsfeltet mellem godhed og industri

SEKTOR 3: Hvordan sikrer man som leder sammenhængende organisationer, hvor fagligheden er høj, indtjeningen er god, og formålet er i fokus? Kommunikation er alfa og omega, lyder svaret fra forsker og praktiker Mads Roke Clausen.

Unge frivillige: Giv slip på mantraet om fastholdelse

Unge frivillige: Giv slip på mantraet om fastholdelse

GUIDE: Unge vil gerne bidrage til civilsamfundet, men du skal som forening ikke regne med et livslangt engagement. Studenterhuset i København har udgivet håndbogen "Den Nye Frivillighed" og giver dig her en række råd, der kan være nyttige, når man engagerer unge frivillige.

Mød civilsamfundets fem generationer

Mød civilsamfundets fem generationer

OVERBLIK: Som generation bliver vi formet af den tid, vi vokser op i. Vores værdisæt, styrker og krav tager vi med, når vi udfører frivilligt arbejde. Chefkonsulent Marie Holdt fra konsulentbureauet Ingerfair fortæller her om civilsamfundets fem generationer og giver gode råd til, hvordan du motiverer dem.

Boguddrag: Det frivilige engagements varighed

Boguddrag: Det frivilige engagements varighed

UDDRAG: Civilsamfundets Videnscenter bringer her et kapitel fra bogen "Den nye frivillighed" af Ellen-Margrethe Dahl-Gren. Bogen handler om, hvordan du engagerer, leder og organiserer unge frivillige. I dette kapitel diskuterer forfatteren varigheden af de unges frivillige engagement og dens konsekvenser for arbejdet med de unge.

Aktivisme: Sæt kreativiteten fri hvis du vil have opmærksomhed

Aktivisme: Sæt kreativiteten fri hvis du vil have opmærksomhed

AKTIVISME: Med pruttende køer og politisk rap har et internationalt forskerteam forsøgt at måle effekten af kreativ aktivisme. Demokratiforsker og studieleder Silas Harrebye fortæller her, hvorfor det kan give mening for civilsamfundet at søge inspiration hos kunstnere og andre kreative sjæle, når man vil skabe social forandring.