LMS-direktør efter turnaround: Jeg gik i praktik hos konkurrenterne for at skabe samarbejder

LEDELSE: Laila Walther blev direktør for en kriseramt forening med et elendigt image. Praktik blandt konkurrenterne og en frygtelig masse kaffemøder blev den store game changer, fortæller direktøren for Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade.

Da Laila Walther satte sig i direktørstolen i LMS 1. december 2018 var hun godt klar over, at foreningens overlevelse hang i en tynd tråd. Kritiske artikler havde fået den forhenværende direktør og bestyrelsesformand til at gå af, og store dele af foreningens interessenter havde et problematisk forhold til foreningen.

Ved altingets konference om ledelse i civilsamfundet åbnede Laila Walther op for, hvordan hun og resten af medarbejderstaben har forsøgt at arbejde sig ud af den krise, foreningen var havnet i.  

“Der var økonomiske problemer, der manglede en strategi og der var et kritisk blik fra omverdenen. Det var jeg nødt til meget hurtigt at gøre noget ved. Jeg vidste, jeg havde et åbent vindue som ny i organisationen, så jeg var hurtig til at invitere mig ud til alle dem, jeg overhovedet kunne,” siger Laila Walther.

Ved hvert møde fremsatte Laila Walther et usædvanligt tilbud: Hun tilbød at gå i praktik i de andre organisationer og aktører.

“Det var ikke kun for at sende et signal, det var først og fremmest for at lære. Spiseforstyrrelse og selvskade er ikke en del af min indre faglighed, så det var lige så meget for at vise, at jeg gerne ville lære og for at vise en ydmyghed overfor de andres faglighed. Det blevet taget meget positivt imod,” siger Laila Walther

Du skal kende dine interessenter
De mange kaffemøder og praktikker har været altafgørende i Laila Walthers og resten af organisationens genopretning af foreningen, fortæller direktøren.

“LMS har tidligere været meget kritiske, og det har måske ikke altid hvilet på en meget tung faglighed. Her synes jeg, det er sindssygt vigtigt, at man som patientforening først og fremmest står på fagligheden. Viden og faglighed er det, du kan generere talsmandsvirksomhed og talerør på baggrund af. Du kan ikke gøre det, hvis du ikke helt præcist ved, hvad andre tilbyder. Så bliver man utroværdig,” siger Laila Walther.

I videoen ovenfor kan du se Laila Walther fortælle om, hvordan hun og resten af organisationen har kæmpet sig ud af en dyb krise, som var tæt på at sende foreningen i graven.

Forrige artikel For et år siden lå LMS i ruiner: Nu er der grøn smiley og overskud For et år siden lå LMS i ruiner: Nu er der grøn smiley og overskud Næste artikel Lær af Mads Roke Clausen og Vibe Klarups største fejl som ledere i civilsamfundet Lær af Mads Roke Clausen og Vibe Klarups største fejl som ledere i civilsamfundet
Sådan håndterer du paradokserne i frivilligledelse

Sådan håndterer du paradokserne i frivilligledelse

FRIVILLIGLEDELSE: Ledelse af frivillige er fyldt med paradokser, mener ErhvervsPhD ved Roskilde Universitet Jonas Hedegaard. Her er hans bud på, hvordan organisationer kan skabe mening og retning, når værdier, motivation og mål kan være i konflikt.

Typiske konflikter i foreningslivet og gode råd til at løse dem

Typiske konflikter i foreningslivet og gode råd til at løse dem

GODE RÅD: Konflikter bliver lettere personlige i foreningslivet, siger Julia Bjerre Hunt, som underviser i konflikthåndtering og ledelse af frivillige. Her gennemgår hun nogle af de typiske årsager til konflikter i foreningslivet og giver gode råd til at håndtere dem. 

Gode råd og værktøjer til at håndtere konflikter i frivillige foreninger

Gode råd og værktøjer til at håndtere konflikter i frivillige foreninger

KONFLIKTLØSNING: Hvordan eskalerer en uenighed til en konflikt? Og hvad gør man, når en medfrivillig fortæller én om en konflikt, han eller hun selv har? I frivilligt arbejde, hvor alle brænder for sagen, opstår konflikter let. Her får du baggrundsviden om konflikters dynamik og værktøjer til at forebygge og nedtrappe dem. 

Øvelse: Sådan laver I et konfliktberedskab i jeres forening

Øvelse: Sådan laver I et konfliktberedskab i jeres forening

VÆRKTØJ: Det er en god idé allerede i fredstid at lave et sæt spilleregler for, hvordan I håndterer konflikter i jeres forening. Her får du en øvelse, som kan hjælpe jer i gang. Øvelsen er et uddrag af Ingerfairs bog "Sådan leder du frivillige i forskellige situationer".

Boguddrag: Er danskerne særlig gode til fællesskaber?

Boguddrag: Er danskerne særlig gode til fællesskaber?

UDDRAG: Efter aftale med Strandberg Publishing bringer Civilsamfundets Videnscenter en smagsprøve fra bogen 'Come Together – Fællesskaber i Danmark' af Jane Sandberg. Bogen handler om de mange frivillige fællesskaber, der pibler frem i Danmark.