Ministerens råd til Folkemødet: Husk visitkort!

ADGANG: Ministrene har rygende travlt under Folkemødet, så hvordan henvender man sig bedst og præsenterer sin idé eller sit projekt? Her får du kulturminister Mette Bocks gode råd.

(OBS: Det er mere end et år siden, denne artikel er blevet redigeret. Vær derfor opmærksom på, at dele af indholdet kan være forældet)

Under Folkemødet er der rift om ministrenes knappe tid, når de haster fra det ene debatarrangement til det andet. Mange organisationer, virksomheder og enkeltpersoner kappes om at få bare et øjeblik af ministerens tid til at fortælle om netop deres projekt.

Det kan gøres mere eller mindre elegant – og med et mere eller mindre heldigt udfald. Så hvordan henvender man sig bedst for at præsentere sin organisation eller sit projekt – og hvilke faldgruber skal man forsøge at undgå? Det har Civilsamfundets Videnscenter spurgt kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) om. Her giver hun sine gode råd.   

Har kun lidt tid til at snakke
Hvordan kommer man bedst i dialog med dig på Folkemødet?

“Sidste år deltog jeg i over 20 arrangementer og debatter på Folkemødet, og i år ser det ud til, at jeg når op på 26. Det er rigtig mange, og der er ikke meget tid mellem de forskellige aktiviteter.”

“Det kan være vanskeligt at bane sig vej fra arrangement til arrangement. Men undervejs taler jeg tit med folk, der enten har en kommentar fra det foregående arrangement eller synes, der er noget, jeg skal vide. Hvis der er tid, laver vi en walk and talk. Hvis jeg ikke har tid – og det sker desværre ofte, må jeg sige – så er det bedste, man kan gøre at have et visitkort med, så jeg kan komme i kontakt med vedkommende efterfølgende. Jeg har altid selv en stak visitkort med, som jeg kan uddele. Det gode ved Folkemødet er jo, at debatten ikke slutter, når Folkemødet slutter. Folkemødet er måske stedet, hvor man etablerer en kontakt, men samtalen fortsætter efterfølgende. Er der et hul eller en lille pause, sætter jeg mig gerne ind og lytter til andres debatter.”

Hvilke arrangementer deltager du helst i?

“Jeg deltager selvfølgelig meget i det, der ligger inden for mine ressortområder som minister. Men det skønne er jo, at det dækker så meget. Kultur, kunst, idræt, kirke, folkeoplysning og foreningsliv er forankret i mange ting og optager civilsamfundet hver eneste dag.”

Husk at følge op senere
Hvad er den største fejl, man kan begå?

“Som minister skal man forholde sig til både stort og småt. Men det, der kan synes som en lille ting, kan fylde utroligt meget for dem, det berører. Det perspektiv skal man hele tiden holde sig for øje. Derfor skal man også afstemme sine egne forventninger til, hvad man vil opnå. Folkemødet er et fremragende sted at lade sig inspirere og afdække konkrete drømme, argumenter, problemstillinger og de snubletråde, man oplever som borger, virksomhed eller organisation – men arbejdet skal jo følges op, og det må man ikke glemme.”

Kan du komme med eksempler på, hvornår det er gået godt eller skidt?

“For mig er det ikke afgørende, om der kommer mange eller få til en debat. Men om debattens emne er væsentligt. Jeg har en rygsæk fuld af fantastiske oplevelser fra folkemøderne. En af de skønne gengangere er BT's sangdyst mellem rød og blå blok.”

Forrige artikel Lær af de største bommerter på Bornholm Lær af de største bommerter på Bornholm Næste artikel Gode råd til en succesfuld fusion Gode råd til en succesfuld fusion
Det etablerede civilsamfund bør lære af folkelige bevægelser

Det etablerede civilsamfund bør lære af folkelige bevægelser

Det civile samfund er i opbrud. Frem vokser et mylder af bevægelser, der vidner om stor lyst til folkelig deltagelse hos borgerne. De etablerede organisationer bør omfavne de nye bevægelser og komme tættere på det folkelige engagement, viser ny analyse fra Globalt Fokus. 

Borgerdrevet købmand skal være Feldballes bankende hjerte

Borgerdrevet købmand skal være Feldballes bankende hjerte

Med et unikt forretningskoncept slog købmandsbutikken Kooperativet på Syddjurs dørene op i sensommeren. Coop, lokale mikroproducenter og frivillige kræfter er hovedingredienserne i en ny butiksform, der arbejder for bæredygtighed og et styrket lokalsamfund. 

Sådan laver du en kooperativ virksomhed

Sådan laver du en kooperativ virksomhed

Få en bæredygtig idé, byg et fællesskab og krydr med en god portion optimisme og stædighed: Kooperationen, der er  arbejdsgiver- og interesseorganisation for kooperative og socialøkonomiske virksomheder, fortæller her, hvordan I starter en virksomhed drevet i fællesskab med andre.

Kommuner investerer i foreningsudvikling

Kommuner investerer i foreningsudvikling

DGI's hovedorganisation har besluttet at indgå endnu flere strategiske samarbejdsaftaler med landets kommuner. Som en udløber af den ambition spirer en tendens frem med professionelle foreningsudviklere finansieret delvist af kommuner. DGI Østjylland fortæller her om deres erfaring med foreningsudviklere.

Lær af andelsboligforeningen SABs grønne rejse

Lær af andelsboligforeningen SABs grønne rejse

En køreklar og detaljeret strategi er det vigtigste værktøj for at omstille en boligforening i en bæredygtig retning, mener formand for Sønderborg Andelsboligforening, Vivian Engelbredt.

Boligforeninger: Kom godt i gang med den bæredygtige omstilling

Boligforeninger: Kom godt i gang med den bæredygtige omstilling

Sønderborgs almene boligforeninger er midt i processen med at omstille deres boligmasse til en mere energivenlig og bæredygtig version. Her deler Torben Esbensen, rådgivende ingeniør bag projektet, ud af erfaringer og giver råd til, hvordan din boligforening kan følge det grønne fodspor.

Trækker det op til uvejr? Sådan bremser du en ulmende mediestorm

Trækker det op til uvejr? Sådan bremser du en ulmende mediestorm

Som organisation i civilsamfundet lever man i høj grad af sin egen troværdighed, og en alvorlig mediesag kan koste både medlemmer og samarbejdspartnere. Bliv klogere på mediestorme, og hvordan du bedst bremser en krise, inden den gør stor skade.

Når stormen brager: Her er din tjekliste

Når stormen brager: Her er din tjekliste

Når en mediestorm rammer, står din organisation i en alarmsituation, der kræver øjeblikkelig handling. Her har du kommunikationsekspert Henrik Kragelunds tjekliste til, hvordan du hurtigt kommer på den anden side af krisen.

Guide: Sæt aftryk på kommunalpolitikken

Guide: Sæt aftryk på kommunalpolitikken

Civilsamfundsorganisationer har et uudnyttet spillerum, og med kommunalvalget lige rundt om hjørnet, kan det give god mening at arbejde med at få mere indflydelse på den lokalpolitiske dagsorden. Det siger Maria Steno, medforfatter til bogen 'Lokal Lobbyisme'.

Skab lokale forandringer: Lær af naturelskerne i Furesø

Skab lokale forandringer: Lær af naturelskerne i Furesø

Man kan tage ved lære af Danmarks Naturfredningsforening i Furesø, når det kommer til at arbejde lokalpolitisk. De har i samarbejde med lokale ildsjæle og Furesø Kommune startet initiativet Vilde haver, som skal sikre mere biodiversitet.