Ministerens råd til Folkemødet: Husk visitkort!

ADGANG: Ministrene har rygende travlt under Folkemødet, så hvordan henvender man sig bedst og præsenterer sin idé eller sit projekt? Her får du kulturminister Mette Bocks gode råd.

Under Folkemødet er der rift om ministrenes knappe tid, når de haster fra det ene debatarrangement til det andet. Mange organisationer, virksomheder og enkeltpersoner kappes om at få bare et øjeblik af ministerens tid til at fortælle om netop deres projekt.

Det kan gøres mere eller mindre elegant – og med et mere eller mindre heldigt udfald. Så hvordan henvender man sig bedst for at præsentere sin organisation eller sit projekt – og hvilke faldgruber skal man forsøge at undgå? Det har Civilsamfundets Videnscenter spurgt kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) om. Her giver hun sine gode råd.   

Har kun lidt tid til at snakke
Hvordan kommer man bedst i dialog med dig på Folkemødet?

“Sidste år deltog jeg i over 20 arrangementer og debatter på Folkemødet, og i år ser det ud til, at jeg når op på 26. Det er rigtig mange, og der er ikke meget tid mellem de forskellige aktiviteter.”

“Det kan være vanskeligt at bane sig vej fra arrangement til arrangement. Men undervejs taler jeg tit med folk, der enten har en kommentar fra det foregående arrangement eller synes, der er noget, jeg skal vide. Hvis der er tid, laver vi en walk and talk. Hvis jeg ikke har tid – og det sker desværre ofte, må jeg sige – så er det bedste, man kan gøre at have et visitkort med, så jeg kan komme i kontakt med vedkommende efterfølgende. Jeg har altid selv en stak visitkort med, som jeg kan uddele. Det gode ved Folkemødet er jo, at debatten ikke slutter, når Folkemødet slutter. Folkemødet er måske stedet, hvor man etablerer en kontakt, men samtalen fortsætter efterfølgende. Er der et hul eller en lille pause, sætter jeg mig gerne ind og lytter til andres debatter.”

Hvilke arrangementer deltager du helst i?

“Jeg deltager selvfølgelig meget i det, der ligger inden for mine ressortområder som minister. Men det skønne er jo, at det dækker så meget. Kultur, kunst, idræt, kirke, folkeoplysning og foreningsliv er forankret i mange ting og optager civilsamfundet hver eneste dag.”

Husk at følge op senere
Hvad er den største fejl, man kan begå?

“Som minister skal man forholde sig til både stort og småt. Men det, der kan synes som en lille ting, kan fylde utroligt meget for dem, det berører. Det perspektiv skal man hele tiden holde sig for øje. Derfor skal man også afstemme sine egne forventninger til, hvad man vil opnå. Folkemødet er et fremragende sted at lade sig inspirere og afdække konkrete drømme, argumenter, problemstillinger og de snubletråde, man oplever som borger, virksomhed eller organisation – men arbejdet skal jo følges op, og det må man ikke glemme.”

Kan du komme med eksempler på, hvornår det er gået godt eller skidt?

“For mig er det ikke afgørende, om der kommer mange eller få til en debat. Men om debattens emne er væsentligt. Jeg har en rygsæk fuld af fantastiske oplevelser fra folkemøderne. En af de skønne gengangere er BT's sangdyst mellem rød og blå blok.”

Forrige artikel Lær af de største bommerter på Bornholm Lær af de største bommerter på Bornholm Næste artikel Gode råd til en succesfuld fusion Gode råd til en succesfuld fusion
Fem organisationer: Her er, hvad vi lærte af 2020

Fem organisationer: Her er, hvad vi lærte af 2020

Q&A: Lukkede grænser, nedlukning og digital omstilling har defineret 2020. Men året bød også på et boom i frivillighed og fællesskab, ekstra puljer, borgerrettighedsprotester og ikke mindst globalt sammenhold. Læs her, hvad fem af de største NGO’er tager med fra det forgangne år.

Sådan kommer du i gang med corporate volunteering

Sådan kommer du i gang med corporate volunteering

FRIVILLIG I ARBEJDSTIDEN: En stærk fortælling, fleksibilitet og forståelse er vigtigt, når du skal overbevise en virksomhed om at investere tid i dit projekt. Læs med og lær, hvordan du skaber corporate volunteering.

Tre eksempler på corporate volunteering

Tre eksempler på corporate volunteering

INSPIRATION: Mentorordninger, undervisning og en hel fridag til at være frivillig. Corporate volunteering kommer i mange modeller og afskygninger. Her er tre eksempler på, hvordan erhvervslivet hjælper civilsamfundet.

Projekter skal turde tænke som virksomheder for at skabe forankring

Projekter skal turde tænke som virksomheder for at skabe forankring

FORANKRING: I civilsamfundet er man ofte så fokuseret på sin opgave, at man først tænker på forankring, kort tid før fondsmidlerne løber ud. Projekter skal se fremad og turde være mere som en forretning, siger organisatorer bag webinar om forankring.