Ministerens råd til Folkemødet: Husk visitkort!

ADGANG: Ministrene har rygende travlt under Folkemødet, så hvordan henvender man sig bedst og præsenterer sin idé eller sit projekt? Her får du kulturminister Mette Bocks gode råd.

Folkemødet bruges bedst til at etablere kontakt, så samtalen kan fortsætte efterfølgende, lyder et af rådene fra kultur- og kirkeminister Mette Bock.<br>
Folkemødet bruges bedst til at etablere kontakt, så samtalen kan fortsætte efterfølgende, lyder et af rådene fra kultur- og kirkeminister Mette Bock.
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Claus Nordahl

Under Folkemødet er der rift om ministrenes knappe tid, når de haster fra det ene debatarrangement til det andet. Mange organisationer, virksomheder og enkeltpersoner kappes om at få bare et øjeblik af ministerens tid til at fortælle om netop deres projekt.

Det kan gøres mere eller mindre elegant – og med et mere eller mindre heldigt udfald. Så hvordan henvender man sig bedst for at præsentere sin organisation eller sit projekt – og hvilke faldgruber skal man forsøge at undgå? Det har Civilsamfundets Videnscenter spurgt kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) om. Her giver hun sine gode råd.   

Har kun lidt tid til at snakke
Hvordan kommer man bedst i dialog med dig på Folkemødet?

“Sidste år deltog jeg i over 20 arrangementer og debatter på Folkemødet, og i år ser det ud til, at jeg når op på 26. Det er rigtig mange, og der er ikke meget tid mellem de forskellige aktiviteter.”

Hvis der er tid, laver vi en walk and talk. Hvis jeg ikke har tid – og det sker desværre ofte, må jeg sige – så er det bedste, man kan gøre at have et visitkort med

Mette Bock
Kulturminister og kirkeminister

“Det kan være vanskeligt at bane sig vej fra arrangement til arrangement. Men undervejs taler jeg tit med folk, der enten har en kommentar fra det foregående arrangement eller synes, der er noget, jeg skal vide. Hvis der er tid, laver vi en walk and talk. Hvis jeg ikke har tid – og det sker desværre ofte, må jeg sige – så er det bedste, man kan gøre at have et visitkort med, så jeg kan komme i kontakt med vedkommende efterfølgende. Jeg har altid selv en stak visitkort med, som jeg kan uddele. Det gode ved Folkemødet er jo, at debatten ikke slutter, når Folkemødet slutter. Folkemødet er måske stedet, hvor man etablerer en kontakt, men samtalen fortsætter efterfølgende. Er der et hul eller en lille pause, sætter jeg mig gerne ind og lytter til andres debatter.”

Hvilke arrangementer deltager du helst i?

“Jeg deltager selvfølgelig meget i det, der ligger inden for mine ressortområder som minister. Men det skønne er jo, at det dækker så meget. Kultur, kunst, idræt, kirke, folkeoplysning og foreningsliv er forankret i mange ting og optager civilsamfundet hver eneste dag.”

Husk at følge op senere
Hvad er den største fejl, man kan begå?

“Som minister skal man forholde sig til både stort og småt. Men det, der kan synes som en lille ting, kan fylde utroligt meget for dem, det berører. Det perspektiv skal man hele tiden holde sig for øje. Derfor skal man også afstemme sine egne forventninger til, hvad man vil opnå. Folkemødet er et fremragende sted at lade sig inspirere og afdække konkrete drømme, argumenter, problemstillinger og de snubletråde, man oplever som borger, virksomhed eller organisation – men arbejdet skal jo følges op, og det må man ikke glemme.”

Kan du komme med eksempler på, hvornår det er gået godt eller skidt?

“For mig er det ikke afgørende, om der kommer mange eller få til en debat. Men om debattens emne er væsentligt. Jeg har en rygsæk fuld af fantastiske oplevelser fra folkemøderne. En af de skønne gengangere er BT's sangdyst mellem rød og blå blok.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Bock

Sognepræst, Horsens Provsti, tv-vært, Dk4, fhv. kultur- og kirkeminister og MF (LA)
cand.phil. i filosofi (Odense Uni. 1982), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1986)









0:000:00